Lucrări de modernizare a 60 km de drumuri din județul Galați

Lucrări de modernizare a 60 km de drumuri din județul Galați
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

În mai multe localități din județul Galați se află în plină desfășurare lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere

Lucrările sunt parte a proiectului în valoare de 363 milioane de lei (aproximativ 73 milioane de euro – n.r.), ce vizează, în total, 60 de kilometri de drumuri județene, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Județean (CJ) Galați.

”Modernizăm de la zero 60 de kilometri, pe ruta Bălăbănești – Bălășești – Ciureștii Noi – Ciureștii Vechi – Cotoroaia – Cerțești – Blânzi – Corod – Valea Mărului – Slobozia Conachi – Schela (ferma de la Greaca) – Șendreni (extravilan) - intersecția cu DN25 (pod sat Traian). Au început deja lucrările pe acest tronson, în acest moment, acționându-se la: Cerțești, în interiorul localității; Cotoroaia, în exteriorul localității; Schela, în extravilanul localității; între Valea Mărului și Corod. În această etapă a lucrării se lărgește partea carosabilă de la 5 la 6,5 metri, așa cum vom face pe tot traseul drumului acolo unde este nevoie. Practic, pe toată lungimea sa, acest tronson funcțional va fi modernizat complet de la consolidarea fundației, amenajarea sistemelor de colectare a apelor pluviale, modernizarea podurilor și podețelor de pe traseu și turnarea a două straturi de asfalt”, a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Finanțarea lucrărilor este asigurată din fonduri europene, prin Programul Regional Sud-Est (PRSE) 2021-2027, Galațiul fiind primul județ care a semnat un contract la nivel regional, pe această sursă de finanțare, ce are drept obiect modernizarea infrastructurii rutiere.

Axa rutieră vizată prin acest proiect, ce cuprinde cinci drumuri județene, va străbate județul de la nord la sud și vor reprezenta o alternativă atât pentru DN 25, cât și pentru DN 24 D.

În cadrul proiectului va fi consolidată fundația drumurilor, se va lărgi partea carosabilă și se vor moderniza 12 poduri mari și peste 1.000 de podețe, inclusiv pentru acces în gospodării. Mai mult, în cadrul investiției, pentru reducerea efectelor poluării, se vor împăduri aproape 60 de hectare de teren degradat.

Perioada de derulare a lucrărilor este de 36 de luni, astfel că întregul drum ar urma să fie finalizat în primul trimestru din 2027.

Citit 6897 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Aprilie 2024 08:32

2 comentarii

  • postat de Asfaltul visat
    Joi, 04 Aprilie 2024 07:50
    89.136.4.***
    Doar in Odaia Manolache nu se face nimic.
    0
    1
  • postat de infracționistu
    Miercuri, 03 Aprilie 2024 08:54
    128.127.117.***
    Neniculeeee?De la Vârlezi înspre Corni,La Vlamnic mai la vale de unde so răsturnart Rata cu călători de au murit vreo 9 oameni,So surpat râpa cu jiumătate de șosea.Îi mult deatunci.Da gaura e acolo.Si timpu trece. și râpa fură din șosea.Înceeeeet.Înceeet.
    0
    13

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro