La Tecuci, sediu nou pentru serviciul de permise și înmatriculări

La Tecuci, sediu nou pentru serviciul de permise și înmatriculări
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

UPDATE - La solicitarea celor interesați de activitatea din Tecuci a Serviciului Public Comunitar pentru Regimul Permiselor de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor, facem precizarea că, până în prezent, serviciul în cauză dispunea în localitate doar de un sediu secundar, a cărui locație era împărțită cu alte categorii de servicii.

Viitorul punct de lucru din Tecuci al Serviciului Public Comunitar pentru Regimul Permiselor de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor va funcționa într-o locație separată, pusă la dispoziție gratuit de CJ Galați.

De asemenea, schimbarea statului juridic îi va permite și extinderea activității. Astfel, dacă până în prezent la sediul secundar se puteau doar primi documentele pentru înmatricularea autoturismelor, plăcuțele de înmatriculare fiind eliberate după transmiterea dosarului la Galați, în viitor depunerea documentelor pentru înmatricularea autovehiculelor și eliberarea plăcuțelor se vor putea face în aceeași zi.

De asemenea, la preschimbarea permiselor de conducător auto, tecucenii nu vor mai fi nevoiți să vină până la Galați pentru depunerea documentelor, ci vor putea depune actele direct la punctul de lucru din Tecuci, iar noile permise vor fi primite ulterior prin poștă.


Consiliul Județean (CJ) Galați a semnat marți, 2 aprilie, un protocol prin care a fost pus la dispoziția Instituției Prefectului, fără plată, un spațiu în municipiul Tecuci, în care va funcționa un punct de lucru al Serviciului Public Comunitar pentru Regimul Permiselor de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor.

”Astăzi (marți, 2 aprilie - n.r.) am semnat, împreună cu prefectul județului Galați, Claudiu-Sorin Gavril, un parteneriat foarte important pentru înființarea unor puncte de lucru (sedii secundare) la Tecuci pentru obținerea permiselor auto, înmatricularea vehiculelor și eliberarea pașapoartelor. Astfel, oamenii din Tecuci și din localitățile limitrofe nu vor mai fi nevoiți să parcurgă 90-100 de kilometri până la Galați pentru a obține aceste documente esențiale. Acest parteneriat reprezintă o realizare importantă pentru comunitatea din Tecuci și un pas semnificativ către descentralizarea administrației publice”, se precizează într-un comunicat de presă al CJ Galați.

După semnarea protocolului, prefectul județului Galați, domnul Claudiu-Sorin Gavril, a semnat și ordinul privind înființarea acestui punct de lucru, ceea ce înseamnă că, în curând, cetățenii din nordul județului nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la Galați pentru a beneficia de serviciile personalului de la Serviciul Public Comunitar pentru Regimul Permiselor de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor.

Potrivit Ordinului nr. 180/2.04.2024 al Prefecturii Galați, punctul de lucru al Serviciului Public Comunitar pentru Regimul Permiselor de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor va funcționa, în Tecuci, pe str. 1 Decembrie 1918, nr. 75, parter, ap. 1. Programul va fi săptămânal, în zilele de marți și joi, între orele 9.30 – 14.30, cu excepția zilelor libere legale.

Citit 2479 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Aprilie 2024 15:53

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro