Drumurile din Galați, ”periate” în căutare de șoferi periculoși

Drumurile din Galați, ”periate” în căutare de șoferi periculoși
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Mii de mașini și persoane au fost verificate în weekendul care a trecut de către echipajele de poliție, care au împânzit străzi, drumuri județene și naționale, pentru a-i depista pe cei care se urcă la volan în situații ce constituie pericole pentru traficul rutier.

Peste 170 de polițiști au format filtrele care au tras pe dreapta 1.133 de vehicule și au legitimat 1.189 de persoane. 443 de șoferi au fost testați pentru consumul de alcool, iar alți 14 au fost supuși la verificări pentru consumul de droguri.

Rezultatele nu sunt încurajatoare în privința siguranței, polițiștii constatând nu mai puțin de 742 de abateri la regimul rutier, pentru care au dat amenzi, valoarea acestora depășind suma de 196.000 de lei. 43 de șoferi au rămas fără permis. În opt cazuri, constatările au avut iz penal, motiv pentru care cei prinși în ofsaid sunt acum cercetați pentru conducere fără permis, sub influența alcoolului sau pentru încredințarea vehiculului unei persoane care nu deține permis de conducere.

Cei care riscă cel puțin un an de închisoare au ”picat” în plasa filtrelor la Umbrărești, Smârdan, Vânători, Șendreni, Matca, dar și în municipiul Galați și au vârste cuprinse între 30 și 56 de ani. Șase dintre aceștia erau sub influența alcoolului, în cea mai gravă situație fiind depistat un bărbat de 37 de ani, coborât de la volanul mașinii la Șendreni și care avea o alcoolemie de 1,20 la mie în aerul expirat. 

Citit 3122 ori Ultima modificare Joi, 18 Aprilie 2024 18:29

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro