Soft de inteligență artificială pentru tratarea cancerului

Soft de inteligență artificială pentru tratarea cancerului
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Secția de Radioterapie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Galați va beneficia de un soft bazat pe inteligență artificială specializat pe diagnosticarea și tratarea cancerului, fondurile necesare acestei investiții fiind aprobate în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean (CJ) Galați.

"Pacientul va începe mult mai repede tratamentul cu acceleratorul liniar de particule, iar medicul va avea mai mult timp pentru pacienţi, partea de conturare fiind preluată de acest soft. Totul pentru binele pacienţilor. De aceea, dotăm secţia de Radioterapie cu tehnologie de ultimă generaţie. Practic, softul conturează organele care nu trebuie să fie afectate de procedurile de radioterapie, astfel încât doar tumora să fie iradiată", a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Softul, bazat pe inteligență artificială, preia o bună parte din munca medicului, reușind să realizeze în doar 30 de minute o activitate care altfel ar fi luat câteva ore. Timpul astfel câștigat înseamnă că mai mulți pacienți vor putea fi tratați cu cele două acceleratoare liniare de la Spitalul Județean Galați.

Citit 1447 ori Ultima modificare Vineri, 26 Aprilie 2024 19:58

2 comentarii

  • postat de Galatean, din pacate
    Luni, 29 Aprilie 2024 09:41
    81.12.150.***
    Poate schimbati si mentalitatea si comportamentul angajatilor, medici, asistene, infiemiere..... E criminal ce se intampla in spitalul asta....
    0
    1
  • postat de Iancu Jianul
    Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 09:55
    5.13.177.***
    Toate minunile apar in analele hellectorale!
    Ghestatul rumen sa faca CAMPANII in PREVENTIA BOLILOR mai ceva ca pe butelie... si pe EDUCATIA ALIMENTARA!
    Mancam, gandim si avem un stil de viata tot mai prost! Apoi ne miram de ce se activeaza cancerul! Stresul subsistentei la privat - Problema 1!
    3
    5

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro