Miercuri şi joi, concursuri de protecţie civilă şi prim ajutor pentru elevi

Miercuri şi joi, concursuri de protecţie civilă şi prim ajutor pentru elevi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În perioada 15-16 mai, de la ora 9,00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu” al judeţului Galați, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, va desfășura, pe Stadionul ”Dunărea” din municipiul Galați, etapa județeană a concursurilor cu cercurile de elevi „Prietenii pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”.

Concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa” va urmări pregătirea elevilor în domeniul protecției civile prin parcurgerea a două probe practice: “Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m” și “Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole contaminat”, dar și susținerea unui probe teoretice. La competiție s-au calificat 16 echipaje de elevi, atât din ciclul gimnazial, cât şi liceal. Aceștia își vor dovedi cunoştinţele privind activităţile de protecţie civilă, modul de folosire a mijloacelor de protecţie individuală, dar şi abilităţile în acordarea primului ajutor.

La cel de-al doilea concurs, „Prietenii pompierilor”, sunt așteptate 11 echipaje de elevi, grupate în două categorii: băieţi şi fete. Pentru a-şi demonstra curajul, îndemânarea şi spiritul de echipă, aceştia se vor întrece pe parcursul a două probe practice: „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 m cu obstacole”. De asemenea, pentru  a-şi testa cunoştinţele în domeniul situaţiilor de urgenţă, elevii vor susține și o probă scrisă.

„Concursurile au caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor și a protecției civile, fiind organizate, în fiecare an, în scopul dezvoltării, în rândul elevilor, a capacităţii de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă, precum și în scopul formării deprinderilor privind modul de acţiune, în cazul manifestării situațiilor de urgență”, explică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Eremia Grigorescu” Galați, căpitan Dan Ionașcu.

Citit 1226 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Mai 2024 14:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.