UPDATE: Copil de 11 ani, păcălit cu bani și biciuit de doi bărbați. Agresorii au fost arestați

UPDATE: Copil de 11 ani, păcălit cu bani și biciuit de doi bărbați. Agresorii au fost arestați
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

UPDATE ora 15,40: Judecătoria Tg Bujor a admis, în urmă cu puțin timp, propunerea de arestare preventivă a inculpaților Vasile Tofan și Emil Gelu Nazare (recidivist), sub acuzațiile de lipsire de libertate în mod ilegal, lovire și alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Cei doi au atacat deja măsura, cerând rejudecarea propunerii la Tribunalul Galați. 


Scenele terifiante au avut loc luni, 13 mai, în localitatea gălățeană Jorăști și s-au soldat cu reținerea agresorilor, dintre care unul este trecut de 60 de ani. Copilul, orfan de mamă, a ajuns la spital cu multiple leziuni după ce ar fi fost bătut pe motiv că ar fi speriat calul unuia dintre agresori.

Potrivit polițiștilor alertați pe 112 după ce un copil de 11 ani, din localitate, a fost rănit în urma unei bătăi aplicate de doi săteni, incidentul ar fi avut loc pe o stradă din Jorăști, în dreptul porții locuinței unuia dintre bărbați. Băiatul, care trecea pe drum, ar fi fost oprit de unul dintre agresori, un bărbat de 30 de ani care i-ar fi promis niște bani ca să își cumpere dulciuri, dacă vine la el în curte. Copilul ar fi refuzat, motiv pentru care tânărul l-ar fi imobilizat și l-a chemat pe un alt bărbat, de 61 de ani, are a ieșit din curte cu biciul în mână. 

”Bărbatul în vârstă de 30 de ani l-ar fi apucat de mână și l-ar fi ținut, contrar voinței minorului. Din curtea imobilului ar fi ieșit un alt bărbat, de 61 de ani, care, la rândul său, l-ar fi imobilizat pe minor, după care l-ar fi lovit în repetate rânduri cu un bici, la nivelul corpului și al capului, provocându-i suferințe fizice și leziuni”, au precizat reprezentanții IPJ Galați.  

Oamenii legii aveau să afle că minorul, dus la spital cu zeci de lovituri de bici pe tot corpul, nu le era străin celor doi, mai ales bărbatului de 61 de ani, care intenționase să ”îi dea o lecție”. Firul anchetei a scos la iveală faptul că duminică, 12 mai, băiatul se afla pe un imaș de la marginea comunei. Se juca nu departe de locul unde păștea calul bărbatului de 61 de ani și la un moment dat ar fi găsit un șarpe. Momentul a fost surprins de un alt sătean, care l-ar fi pârât proprietarului calului, spunându-i că băiatul i-ar fi speriat animalul. Asta l-ar fi determinat pe sexagenar să îi aplice o corecție cruntă, cu pretenție de lecție, minorului care a avut ghinionul să-i treacă prin fața porții. 

Polițiștii au deschis o anchetă, făcând cercetări pentru lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice. Cei doi agresori au fost reținuți după audierea care a avut loc la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg. Bujor, ei urmând a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Citit 2016 ori Ultima modificare Joi, 16 Mai 2024 11:21

5 comentarii

  • postat de marr
    Joi, 16 Mai 2024 12:08
    86.124.201.***
    Ca a gasit un sarpe prin iarba ...si s-a jucat cu reactia calului . Adica , asta e motiv sa dai cu biciul ?
    Copilul are 10-11 ani , dar tu la 60 , asta e tot ce ai putut gandi ?
    0
    5
  • postat de Geo
    Joi, 16 Mai 2024 06:17
    5.13.203.***
    Ce tupeu pe capul lor, cer stramutarea la tribunalul Galati pe motiv de deranj, nu vreti un tort si flori ptr ce a-ti facut, nu vreti sa fiti ridicati in slavi?Daca pe nepotul tau il batea altul cu biciul ce mai ziceai ,nu te durea inima? Ar fi trebuit aceasi corectie si varati in puscarie
    0
    7
  • postat de Gigel
    Miercuri, 15 Mai 2024 19:08
    5.13.171.***
    Sarsani fara educatie care merita acelasi tratament. Dar pentru ca suntem intro tara unde infractorilor li se apara drepturile.....vor avea conditii la puscarie mai bune decat acasa.
    0
    18
  • postat de Geos
    Miercuri, 15 Mai 2024 17:13
    5.13.194.***
    S-au născut bestii și bestii o sa moara, pana atunci mai trec pe la popa să-i spele de păcate "interior, exterior cu ceara" și o iau de la capăt.
    Au verificat organele prin curtea faptasilor sa nu fie și ceva rubedenii cu ochi "albaștri" de la vre-o "cazma" ?
    2
    14
  • postat de Ce oameni!
    Miercuri, 15 Mai 2024 16:18
    86.121.125.***
    Cum ii suporta oare pământul? La 60 de ani ar trebui sa ai ceva minte!
    1
    28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.