Inspecții ITM la florării și pompe funebre

Inspecții ITM la florării și pompe funebre
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Inspecția Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a desfășurat, în perioada 14-17 mai, Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale specifice într-o serie de sectoare de activitate ce țin de cultivarea și comercializarea florilor, precum și cea de pompe funebre.

La nivelul județului Galați, în domeniul relațiilor de muncă, inspectorii ITM, în urma a 26 de controale efectuate, au aplicat opt sancțiuni contravenționale, din care 3 amenzi în valoare totală de 3.300 lei și 5 avertismente pentru nerespectarea prevederilor privind timpul de muncă și a altor prevederi legale.

”Cele mai frecvente deficiențe constatate în domeniul relațiilor de muncă au fost: lipsa evidenței orelor de muncă prestate zilnic de către salariați și neconsemnarea orele de început și de sfârșit ale programului de lucru în documentele de evidență a muncii prestate zilnic de un salariat în folosul angajatorului controlat; neeliberarea de către angajator a adeverinței de vechime și a extrasului din Registrul General de Evidență a Salariaților, la încetarea contractului individual de muncă a lucrătorului. Au fost dispuse 26 de măsuri pentru remedierea neconformităților constatate”, se arată într-un comunicat de presă al ITM Galați.

De asemenea, în domeniul securității și sănătății în muncă, în urma celor 11 controale efectuate inspectorii ITM, s-au aplicat 13 sancțiuni contravenționale din care 11 avertismente și 2 amenzi, în valoare totală de 11.500 lei. Au fost dispuse 13 măsuri de remedierea neconformităților constatate.

Cele mai frecvente deficiențe constatate în domeniul securității și sănătății în muncă au fost: lipsă organizare/organizare necorespunzătoare a activității de prevenire și protecție; instruire deficitară din punct de vedere al securității și sănătății în muncă; neefectuarea examenului medical periodic.

Citit 1569 ori Ultima modificare Vineri, 24 Mai 2024 21:03

1 comentariu

  • postat de Gogu
    Vineri, 24 Mai 2024 17:57
    86.124.201.***
    Pe cînd și inspecție la băbuțele cu pătrunjel prin oraș??
    11
    9

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro