Un șofer mort de beat și cu droguri în mașină a fugit de poliție

Un șofer mort de beat și cu droguri în mașină a fugit de poliție
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Un gălățean de 32 de ani a fost reținut și riscă să își petreacă următoarele 30 de zile în spatele gratiilor după un ”show” rutier pe care l-a făcut în Micro 17, într-una din serile trecute. Mașina condusă de acesta a fost remarcată de un echipaj de la Secția 3 pe strada Oltului, din cauza deplasării sinuoase. Bănuind că șoferul avea motive întemeiate să nu poată controla direcția, agenții i-au făcut semn să oprească. Conducătorul auto s-a conformat, numai că, în momentul în care i-au fost cerute actele la control, a demarat în trombă și a trebuit să fie urmărit pe mai multe străzi, după ce a pus la pământ şi un indicator rutier.

”În momentul în care i-au fost solicitate documentele, conducătorul auto a demarat în trombă, accelerând către strada Barboși, arteră pe care a pătruns în viteză, iar la intersecția cu strada Vrancei a pierdut controlul direcției de deplasare acroșând un indicator rutier. Echipajul de poliție a pornit în urmărirea acestui autoturism cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, iar la intersecția dintre străzile Oltului şi Enăchiță Văcărescu a fost ajuns și blocat autovehiculul", a precizat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Controlul vehiculului, în care se mai aflau doi tineri, unul de 30 și unul de 36 de ani, și al documentelor mașinii, avea să scoată la iveală multe alte nereguli. Polițiștii au găsit sub scaunul șoferului un plic cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv și au constatat că mașina nu avea ITP la zi și nici asigurare obligatorie. Nu s-a putut stabili cât băuse tânărul de la volan, aflat de altfel într-o evidentă stare de ebrietate, pentru că acesta a refuzat atât testarea cu etillotestul, cât și pe cea cu Drugtestul. A acceptat în schimb să fie dus la spital pentru probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge și a prezenței drogurilor în organism.

Conducătorul auto a fost sancționat cu amenzi contravenționale în cuantum de 5.125 de lei, pentru nerespectarea semnalelor de oprire a polițiștilor, lipsa inspecției tehnice periodice și lipsa asigurării obligatorii a autovehiculului, fiind reținute plăcuțele cu numerele de înmatriculare și certificatul autoturismului", a completat reprezentantul IPJ Galați.

Șoferul a fost reținut sub acuzația de conducere sub influența alcoolului și a altor substanțe, urmând să fie dus în fața unui judecător de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă.

Citit 1896 ori Ultima modificare Joi, 30 Mai 2024 17:28

2 comentarii

  • postat de Zanc
    Vineri, 31 Mai 2024 05:19
    5.13.203.***
    Viitorul Romaniei, de pe acum drogati , alcoolici, traficanti,jmecheri de cartier, fara nici un serviciu, fara nici un viitor in fata lor, halal s-a mai ajuns cu aceasta generatie {unii}.Puscarie la greu sa faca daca in libertate nu ai ce face cu ea .
    0
    1
  • postat de Ciomu
    Joi, 30 Mai 2024 18:28
    86.124.201.***
    RIDICAT DEFINITIV PERMISUL DE CONDUCERE!!! Dacă făcea cineva accident cu dementul,era bun platnic , el fără ITP fără asigurare! Am zis bine DEMENT!!
    0
    33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.