Foarte tinerii scriitori, la ora primelor distincții

Foarte tinerii scriitori, la ora primelor distincții
Anisia Patraș
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

La Librăria "Alexandria" din strada Domnească nr. 52, a avut loc, duminică, 9 iunie, festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului de proză scurtă "LiterAventura", ediția a II-a, organizat de Asociația "Sens" și de revista de cultură "Argo".

Adresat elevilor de liceu, concursul a fost lansat la începutul anului, iar creațiile cele mai reușite au fost răsplătite cu premii în bani, diplome și cărți. Juriul (Elena Grigoriu, Centa Solomon, Adi G. Secară, Victor Vasiloancă, Cristian Florea) a evaluat cu obiectivitate și imparțialitate textele scrise și trimise de liceeni, pe baza unor criterii prestabilite, laureații fiind: Anisia Patraș (premiul I, proza "Alguna"), clasa a XI-a la CN "Garabet Ibrăileanu" Iași, Alexia Andrei (premiul II, "Explozia solară"), clasa a X-a la CN "Vasile Alecsandri" Galați, Gabriel Ghimpu (premiul III, "Cer de alamă, trandafiriu"), clasa a XII-a la Liceul "Emil Racoviță" Galați, Maria Gâtin (mențiune, "Walhalla"), clasa a XI-a la CN "Vasile Alecsandri".

La festivitate au participat, alături de elevii înscriși în concurs, colegii care au venit să-i susțină, precum și doamnele Claudia Iancu (CN "Vasile Alecsandri") și Mariana Constantin (Liceul "Emil Racoviță"), în calitate de profesori îndrumători.

Cristian Florea a declarat, printre altele, la final: "Există, oare, tânăr, care să nu fie doritor de aventură, doritor de cuceriri? Pentru vârsta tuturor îndrăznelilor și a tuturor viselor, o astfel de provocare își găsește întotdeauna temerarul, chiar și atunci când invită la explorarea tărâmului insolit și plin de arcane al creației literare."

Citit 1466 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Iunie 2024 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.