Consultanţă de 128.000 de lei fără TVA. Primăria îşi pune centrală şi caută soluţii pentru şcoli şi grădiniţe
Foto: Foto: Marius Prisacariu

Consultanţă de 128.000 de lei fără TVA. Primăria îşi pune centrală şi caută soluţii pentru şcoli şi grădiniţe
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

 

Primăria municipiului Galaţi a lansat pe portalul propriu două achiziţii publice care vizează încălzirea grădiniţelor, a şcolilor şi a liceelor, dar şi a noului sediu construit lângă Palatul Administrativ.

Până pe 21 martie, municipalitatea aşteaptă ofertele pentru contractul de consultanţă, în valoare de 128.000 de lei fără TVA, pentru „un studiu care are ca obiect dimensionarea soluţiei de încălzire şi estimarea costurilor” la şcoli, grădiniţe, licee şi colegii. „Primăria studiază posibilitatea asigurării confortului termic necesar în unităţile de învăţământ din subordine prin achiziţionarea şi montarea de centrale termice. Având în vedere lipsa de personal de specialitate, considerăm necesară încheierea unor contracte de consultanţă cu societăţi de specialitate”, se arată în caietul de sarcini.

Consultantul selectat va avea misiunea de a stabili echipamentele necesare pentru fiecare unitate de învăţământ şi costurile acestora, inclusiv a racordurilor necesare punerii în funcţiune. Tot consultantul va întocmi caietul de sarcini pentru achiziţia cu montaj a echipamentelor, şi va oferi asistenţă în licitaţie, dacă e cazul.

Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, toate unităţile de învăţământ vor deveni autonome din punct de vedere al alimentării cu apă caldă şi energie termică, de aceea este nevoie de un proiect în acest sens. Vor fi alocate în buget sumele necesare fiecărei instituţii de învăţământ, iar acestea se vor gospodări singure, contractând firmele de montaj centralele termice, pe baza studiului făcut de primărie. Criteriul de atribuire a contractului va fi preţul cel mai scăzut.

Acelaşi criteriu se va aplica şi pentru achiziţia publică lansată de Primărie pentru „Întocmire documentaţii tehnice instalare cazane, automatizare pentru obiectivul ”Modernizare imobil stada Domnească nr. 54” - Centrala termică". Este vorba despre noul sediu al municipalităţii, aflat în construcţie lângă Prefectură, imobil care va fi încălzit cu ajutorul unei centrale termice. Pentru punerea în funcţiune şi exploatarea cazanelor din centrale termică este necesară elaborarea şi avizarea documentaţiilor, valoarea estimată a contractului fiind de 7.500 de lei fără TVA. 

Citit 6100 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 05:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.