Evaluaţi acest articol
(41 voturi)
15 comentarii

Închisă pe 14 august 2014, după ce Direcţia de Sănătate Publică a constatat starea jalnică a bazinului, fără sistem de filtrare a apei, cabinele insalubre şi WC-urile mizere, Plaja „Dunărea” n-a reuşit să-şi găsească investitorul care s-o transforme măcar într-un ştrand civilizat, dacă nu într-un parc acvatic, aşa cum promiteau autorităţile. Zona de agrement s-a reîntors astăzi la Primăria municipiului Galaţi după ce a fost, mai bine de un an, concesionată firmei Karan Business & Finance SRL. Pentru că investiţiile promise de concesionar au rămas doar pe hârtie, vă prezentăm o retrospectivă a neputinţei de la Plaja "Dunărea".  

14 august 2014 Direcţia de Sănătate Publică a constatat că Plaja „Dunărea” nu îndeplineşte condiţiile igienico-sanitare de funcţionare şi a închis-o, zona de agrement se afla în grija SC Gospodărire Urbană SRL.

28 mai 2015 zona de agrement a fost preluată din concesiunea ineficientă şi păguboasă a acestei societăţi în administrarea Consiliului Local Galaţi. Scopul? Găsirea unui management privat care să o transforme în ceea ce ar trebui să fie: un parc acvatic modern şi civilizat.

25 iunie 2015 aleşii locali au aprobat concesionarea prin licitaţie publică deschisă a zonei de agrement, valoarea investiţiei şi termenul în care urma să fie executată lucrarea urmând să conteze în stabilirea câştigătorului.
Data limită de depunere a ofertelor, 3 august 2015, a fost reprogramată pe 17 august şi apoi amânată… „la o dată ce va fi comunicată ulterior”.

30 iulie 2016 Plaja „Dunărea” a fost redeschisă de Primăria municipiului Galaţi, însă doar pentru băi de soare, duşuri, grătare, toalete şi vestiare, bazinele nefiind funcţionale! Preţul de intrare – 2 lei. Pentru ca redeschiderea să fie posibilă municipalitatea a plătit 337.725 de lei pentru lucrările executate de SC Comtiem SRL la grupurile sanitare şi vestiare, la reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare, la gardului plajei şi la platforma de dale mozaicate. Asta după ce pentru scoaterea de sub buruieni şi gunoaie a Plajei „Dunărea” au intervenit, în forţă, Serviciul Public Ecosal şi SC Gospodărire Urbană. Interesul gălăţenilor a fost mare: într-o lună şi jumătate nu mai puţin de 6.600 de bilete au fost vândute!

21 februarie 2017 Primăria municipiului Galaţi a anunţat că organizează din nou licitaţie publică pentru concesionarea pe 49 de ani a terenului şi imobilelor de la Plaja Dunărea, pe baza caietului de sarcini care a fost aprobat în iunie 2015. Este vorba despre terenul cu destinaţia plajă, în suprafaţă de 53.926 mp, şi a unor construcţii cu suprafaţa desfăşurată de 6.529 mp, în vederea desfăşurării activităţilor specific zonei de agrement.
Din păcate, pentru că nu au fost depuse cel puţin trei oferte valabile în cadrul celei de-a doua licitaţii publice, s-a trecut la negocierea directă.

11 aprilie 2017 Municipalitatea a semnat contractul de concesiune al Plajei „Dunărea” cu firma bucureşteană Karan – Business & Finance SRL. Valoarea investiţiei conform, ofertei financiare, era de 6.250.000 de euro. La momentul concesiunii, pe lângă tiroliană, terenuri de paintball, de sport şi de minigolf, piscine descoperite, două cluburi (dintre care unul tip Therme), parc, loc de joacă pentru copii tip babyland, beach-baruri şi chiar un hotel de trei stele, cu parcare şi alei pietonale - pe care investitorul se angaja să le realizeze până în iunie 2018, conform unui grafic de lucrări anexat contractului – directorul firmei Karan, Neculai Gălăţanu, promitea că la 1 iunie va redeschide nu doar Plaja, ci şi unul dintre bazine!

1 iunie 2017 Plaja „Dunărea” devenită „Jungle Splash” se redeschidea, dar fără vreun bazin! În schimb, în iulie, au fost montate pe plajă două piscine gonflabile pentru adulţi şi una cu tobogan pentru copii. În plus, Primăria a întâmpinat probleme în încasarea redevenţei pentru concesiunea acestui obiectiv!

11 aprilie 2018 A expirat termenul în care, conform contractului de concesiune, Karan ar fi trebuit să obţină autorizaţia de construire pentru lucrările pe care se angajase să le facă, iar Primăria ar fi putut cere, în instanţă rezilierea unilaterală a actului. A notificat concesionarul să se prezinte cu toate documentele la Primărie, pentru discuţii.

18 aprilie 2018 „Dacă am autorizaţia de construire mâine, într-o lună şi jumătate deschid!”, declara Mohammad Rezazadeh Kermani, cetăţean italian de origine iraniană, noul asociat şi administrator cu drepturi depline al firmei Karan Bussines&Finance, concesionarul „Plajei Dunărea”. Firma, care nu mai avea nici certificat de urbanism, şi nici nu depusese nu a depus documentaţia completă pentru autorizaţie de construire, dar a primit un răgaz de o săptămână pentru a prezenta un calendar de termene pe care să şi-l asume şi să-l respecte în executarea lucrărilor.

26 aprilie 2018 În locul scadenţarului pe care ar fi trebuit să şi-l asume pentru obţinerea certificatului de urbanism şi a autorizaţiei de construire necesare pentru executarea lucrărilor de investiţii promise la Plaja „Dunărea”, concesionarul a trimis o solicitare de prelungire a termenului pentru prezentarea unui nou scadenţar cu încă zece zile lucrătoare. Primăria a refuzat să accepte păsuirea şi a notificat investitorul ca în 30 de zile să realizeze toate investiţiile care, conform contractului, ar fi trebuit să existe deja la Plaja „Dunărea”.

30 mai 2018 O comisie constituită la nivelul Primăriei municipiului Galaţi a descins la Plaja „Dunărea” pentru a constata stadiul investiţiilor realizate de concesionarul zonei de agrement şi a le consemna într-un proces verbal. La unul dintre bazine se lucra de zor: firmele de construcţii, rămase neplătite, veniseră să-şi ia materialele de construcţie ca să mai recupereze din pierdere…

5 iunie 2018 Plaja "Dunărea" s-a reîntors la municipalitate, pe baza unui proces-verbal de predare-primire semnat de bunăvoie de concesionar, SC Karan Bussines & Finance, şi de municipiul Galaţi, în calitate de concedent.
În document se arată negru pe alb: "Concesionarul predă şi concedentul primeşte bunurile imobile reprezentând teren şi construcţii din incinta bazei de agrement".
Primăria a prezentat, într-o anexă a documentului, o serie de observaţii şi de fotografii referitoare la intervenţiile făcute de Karan în acest areal. De cealaltă parte, Karan a trimis pe e-mail o listă a investiţiilor pe care le consideră realizate în baza contractului de concesiune semnat în 11 aprilie 2017.
„Având în vedere faptul că nu a fost emisă autorizaţie de desfiinţare/construire pentru concesionar, Primăria NU recunoaşte aceste lucrări de investiţii", se arată în document şi precizează că, pentru lista prezentată, concesionarul nu a prezentat acte justificative. Procesul-verbal de predare primire a Plajei "Dunărea" este semnat de comisia special numită din cadrul Primăriei şi de împuternicitul SC Karan, Eduard Norocel Vasilache.

Conform Primăriei, predarea Plajei Dunărea s-a făcut pe baza notificării transmise de administraţia locală firmei Karan, prin care soma concesionarul să ajungă la zi cu investiţiile asumate, dar şi cu prevederile contractului de concesiune.


Începând de astăzi, Plaja "Dunărea" s-a reîntors la municipalitate, pe baza unui proces-verbal de predare-primire semnat de bunăvoie de concesionar, SC Karan Bussines & Finance, şi de municipiul Galaţi, în calitate de concedent.

În document se arată negru pe alb: "Concesionarul predă şi concedentul primeşte bunurile imobile reprezentând teren şi construcţii din incinta bazei de agrement".

Primăria a prezentat, într-o anexă a documentului, o serie de observaţii şi de fotografii referitoare la intervenţiile făcute de Karan în acest areal. De cealaltă parte, Karan a trimis pe e-mail o listă a investiţiilor pe care le consideră realizate în baza contractului de concesiune semnat în 11 aprilie 2017.

„Având în vedere faptul că nu a fost emisă autorizaţie de desfiinţare/construire pentru concesionar, Primăria NU recunoaşte aceste lucrări de investiţii", se arată în document şi precizează că, pentru lista prezentată, concesionarul nu a prezentat acte justificative. Procesul-verbal de predare primire a Plajei "Dunărea" este semnat de comisia special numită din cadrul Primăriei şi de împuternicitul SC Karan, Eduard Norocel Vasilache.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 22617 ori Ultima modificare Joi, 07 Iunie 2018 14:24

15 comentarii

 • postat de Dan Miercuri, 04 Iulie 2018 11:37 89.47.179.*** Link la comentariu
  2
  2

  Lasati piscina , mai bine sa se dea ceva la venitul minim garantat...deoarece nu mai avem bani de....tigari...

  Raportează
 • postat de m Miercuri, 06 Iunie 2018 13:39 82.137.9.*** Link la comentariu
  1
  4

  atentie Elena....plopii mai infloresc cateodata.......

  Raportează
 • postat de Eustachio Miercuri, 06 Iunie 2018 13:07 82.137.9.*** Link la comentariu
  0
  19

  Nu pot înțelege de ce primăria care are o armata de consilieri juridici nu poate o face o plângere penala pentru înșelăciune, distrugere și alte infracțiuni evidente ce s-au înfăptuit la Plaja Dunărea. Sa fie vorba astfel de o teama de a nu fi descoperite niște mizerii la funcționarii care au facilitat concesiunea??

  Raportează
 • postat de Laurentiu Miercuri, 06 Iunie 2018 12:56 5.2.205.*** Link la comentariu
  2
  16

  Bun, insa ceva detalii de contract? Obligatia partilor, penalitati ?Primaria a concesionat locatia si a pus pus niste obligatii in contract, cu penalitati de neindeplinire, corect?
  Astept, sunt si banii mei!

  P.S.
  Propun sa aflam un om in Galati, de genul omul sfinteste locul, care a facut/face ceva pentru oras si sa nu mai alegem toate panaramele propuse de partide, de toate.Ce spuneti, incercam sa gasim asa ceva pentru urmatoarele alegeri?

  Raportează
 • postat de NORDICUL Miercuri, 06 Iunie 2018 12:18 188.24.204.*** Link la comentariu
  1
  28

  bine ca au stiut sa concesioneze pe 50 de ani , credeti ca arabul e prost , asa primar asa afaceri ,,zero,,

  Raportează
 • postat de MM Miercuri, 06 Iunie 2018 11:26 5.13.168.*** Link la comentariu
  5
  32

  Mda, viitorul sună bine!...Păcat că nu răspunde nimeni!
  Ne vedem in următorul mandat, 20-19/20-23, cu noi si noi studii de fezabilitate si prefezabilitate, plus multe alte baliverne electorale!

  Raportează
 • postat de Iuliu Miercuri, 06 Iunie 2018 11:15 185.220.101.*** Link la comentariu
  0
  30

  Daca mai aducem concesionari din astia ne facem de kko, mai rau decat ne-am facut pana acum.

  Asa a fost si cu mult trambitata concesiune a suprafete din parcul industrial, unde se tot vorbea ca vroiau sa inchirieze unii spatii, dar pentru ca terenul a fost impartit in anumite parcele nu i-a mai convenit concesionarului si tot asa...Numai "succesuri" vorba agramatei din politica, la fel ca si ta-su.

  Sper ca nu veti face acelasi rahat si cu concesiunea golfuletului de langa trecere bac Galati...fiindca si acolo se zvonea ceva de concesiune pentru transformarea golfuletului respectiv in port de ambarcatiuni de agrement (ca sa-si parcheze Abramovici yacht-ul sau). De concesionarea golfului de langa trecere bac Galati ce se mai aude? Ca se vorbea la un moment dat si de concesionarea acelui golf la Dunare. Sau au pus astia pe chituci si acel proiect asa cum au pus pe chituci din pix si realizarea subtraversarii Dunarii de la Galati fiindca ii incurca pe ei proiectul, modernizarea si deschiderea Galatiului din punct de vedere al infrastructurii traversarii Dunarii?

  Raportează
 • postat de Elena Miercuri, 06 Iunie 2018 09:02 109.166.136.*** Link la comentariu
  2
  17

  O sa avem plaja cand o inflorii plopii.

  Raportează
 • postat de Playa in Costa Rica Miercuri, 06 Iunie 2018 05:24 119.199.81.*** Link la comentariu
  0
  25

  Cred ca toti cei raspunzatori pentru ducerea la "bunul " sfarsit.... al proiectului "Zona de agrement -Plaja Dunarea" ar trebui sa urmeze un "Curs de specializare " in ......Costa Rica , ca tot este in trend .....
  Cheltuielile de calatorie (numai bilet de dus ..., )sa fie suportate din salariile incasate pe acesti 4 ani ,tot din banii nostri, care ar trebui sa le fie lmputate .
  Ar trebui cineva sa ia in calcul si aceasta posibilitate ,rabdarea galatenilor e limitata ,cineva trebuie sa plateasca pentru aceasta bataie de joc .
  Altfel nu se va schimba nimic , si peste ceva timpi vom citi un articol asemanator...

  Raportează
 • postat de razmerita Marți, 05 Iunie 2018 21:12 100.117.21.*** Link la comentariu
  9
  57

  mai bine face-ti un cimitir in loc de bazine si ingropati toate proiectele dvs domnule primar

  Raportează
 • postat de victor Marți, 05 Iunie 2018 18:26 86.124.206.*** Link la comentariu
  11
  69

  vai ce bucurie a-ti reusit domnule primar plaja dunarea sunte-ti la fel de jalnic ca si predecesoru intr-o tara civilizata intr-un oras civilizat a-ti fi lasat locul altuia mai capabil,deocamdata nu a-ti facut nimic pentru oras poate pt dv da

  Raportează
 • postat de Paul Marți, 05 Iunie 2018 16:30 5.13.157.*** Link la comentariu
  4
  79

  Si uite asa asteptam........poate vom avea si noi unde sa ne relaxam pana in 2020. Multumim d-le primar. Trebuia trecuta o clauza in contract si sa fie respectat. Ce masuri se iau in continuare???? Sau renuntam si ne apucam iar de borduri pt ca la asta ne pricepem cel mai bine.

  Raportează
 • postat de Tibitz Marți, 05 Iunie 2018 15:29 82.137.11.*** Link la comentariu
  1
  65

  Bineinteles ca s-a preluat tot ce s-a predat in 2017 si in aceiasi stare, fara stricaciuni.
  Si bazine si motoare si garduri si vestiare si dusuri.
  Nu lipseste nimic!
  Sa vedem ce va face primaria. Macar o basculanta de nisip sa toarne sa avem unde intinde un cearseaf.

  Raportează
 • postat de Aderin Marți, 05 Iunie 2018 14:04 109.166.139.*** Link la comentariu
  0
  44

  Sa vedem, sa vedem , ce o să iasă ?

  Raportează
 • postat de X Marți, 05 Iunie 2018 13:46 213.233.103.*** Link la comentariu
  0
  82

  Halal, oras intre 3 ape curgatoare care nu are un centru cu psicine si plaja....

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.