Paf! Încă un contract atribuit direct firmei lui Pâslaru
Foto: Anca Melinte

Paf! Încă un contract atribuit direct firmei lui Pâslaru
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Deşi ar fi mult mai ieftină şi accesibilă tuturor transmiterea în direct, pe Facebook, a şedinţelor Consiliului Local, Primăria municipiului Galaţi preferă înregistrarea şi difuzarea acestor întruniri la TV Galaţi. Pentru aceste servicii îi atribuie direct contracte anuale firmei Paf Media SRL, controlată de familia fostului deputat PSD Florin Pâslaru, actualmente consilierul lui Liviu Dragnea.

Pentru al doilea an la rând, Primăria municipiului Galaţi nu mai organizează o achiziţie publică pentru serviciile de "înregistrare şi difuzare a şedinţelor Consiliului Local", ci preferă să atribuie contractul prin cumpărare directă din catalogul electronic. Astfel, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, ieri, se afla în etapa de deliberare achiziţia directă pentru "înregistrarea şedinţelor Consiliului Local al Municipiului Galaţi, pentru anul 2019 - ordinare, extraordinare şi de îndată - pe suport video digital, şi difuzarea acestora de cel puţin două ori la postul de Televiziune TV-Galaţi, conform cerinţelor caietului de sarcini şi referatului de necesitate".

Contractul ar urma să se încheie pe o durată de 12 luni, astfel: nouă luni din anul 2019, cu posibilitate de prelungire încă trei luni pe anul 2020. Valoarea estimată a contractului este de 60.000 de lei fără TVA, adică 12.648 de euro. Mai exact, 5.000 de lei fără TVA pe lună.

Mai scump ca anul trecut

Şi în 2018, Primăria a preferat achiziţia directă din catalog, cu un preţ maximal de 4.350 de lei fără TVA pe lună, timp de 12 luni, desigur, tot de la Paf Media SRL. În 2017, Paf Media SRL a fost plătită de Primăria Galaţi cu 4.350 de lei fără TVA pe lună pentru transmiterea la TV Galaţi a şedinţelor Consiliului Local, iar în 2016, cu 7.500 de lei pe lună. Diferenţa este că, dacă în 2016 şi 2017 Primăria organiza, în acest sens, achiziţii publice pe portalul propriu, de doi ani încoace preferă varianta cumpărărilor directe.

Cine este Paf Media SRL

Paf Media SRL este controlată de familia fostului deputat PSD Florin Pâslaru, actualmente consilier al preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. În acte, asociaţii firmei sunt soţia, Valerica Pâslaru, şi fiul politicianului, Alexandru Florin Pâslaru. De altfel, în cea mai recentă declaraţie de avere pe care am găsit-o semnată de Alexandru Pâslaru, acesta scrie că este acţionar, administrator şi director general al firmei Paf Media SRL şi vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret a PSD Galaţi.

Potrivit bilanţurilor fiscale de pe portalul Ministerului Finanţelor, firma Paf Media SRL a încheiat anul 2017 cu un profit net de 334.867 de lei, la o cifră de afaceri netă de 558.048 de lei.

Citit 12124 ori Ultima modificare Vineri, 15 Februarie 2019 00:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.