Gălăţeni care au uimit lumea la televizor în 2022 (FOTO)

Gălăţeni care au uimit lumea la televizor în 2022 (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

Mariana Tarbuc - finalistă la „Chefi fără limite” şi mâna dreaptă a câştigătorului competiţiei, Graţiano Dinu - finalist la „Dancing on Ice - Vis în doi” şi care a luptat alături de Sore pentru visul mamei lui de a susţine patinajul artistic gălăţean de performanţă, Anastasia Budeşteanu - semifinalistă la „Vocea României”, aceştia sunt gălăţenii care au reuşit cele mai spectaculoase performanţe în show-urile tv, pe parcursul anului 2022. Dar mai sunt şi alţi gălăţeni care au pus oraşul nostru pe harta divertismentului şi a talentelor de toate felurile: artistice, culinare, sportive sau chiar… matrimoniale.

Galaţiul nu a fost doar subiect de ştiri negative în 2022. Gălăţenii au făcut spectacol de bună calitate în emisiuni de mare audienţă. Şi-au arătat din plin talentul sclipitor, umorul, farmecul, inteligenţa, forţa, implicarea şi emoţia. Chiar şi în emisiunile matrimoniale au izbutit, prin faptele, atitudinea şi comportamentul lor, să arate adevărata faţă a lumii în care trăim, astfel încât din experienţa lor să poată învăţa şi alţii.

Pentru că emisiunile de talent ne bat deja la uşă, iar alţi gălăţeni se pregătesc să intre pe porţile afirmării, merită să vi-i reamintim pe cei care au uimit lumea la televizor în 2022.

Gustul aventurii şi al spectacolului culinar

Fără a fi bucătar profesionist, ci doar pasionată de gătit, gălățeanca Mariana Tarbuc a fost aleasă din 80 de concurenți printre cei 18 care au ajuns în Grecia, unde s-a filmat „Chefi fără limite” - competiția în care Antena 1 a împletit bucătăria grecească și aventura. Doi dintre celebrii chefi ai Antenei 1 - Florin Dumitrescu și Sorin Bontea - și-au disputat-o, ba chiar s-au întrecut în probe pentru a o avea în echipele lor! Implicată, sufletistă, ambițioasă, neobosită, puternică, riguroasă, usturător de sinceră și spunând mereu lucrurilor pe nume, a rămas în memoria telespectatorilor ca „Primărița”, porecla pe care a primit-o pentru că este consilier la Primăria Galați.

La „Chefi fără limite”, Mariana Tarbuc a trăit aventura vieții ei, ajungând în marea finală, disputată de trei profesionişti: doi bucătari și un patiser. Doi dintre ei s-au luptat pentru a o avea în echipele lor! ”Primăriţa” a fost mâna dreaptă a lui Nobo, câştigătorul premiului de 30.000 de euro, pus în joc de Antena 1. Victoria lui i se datorează şi „Primăriţei”, care a lucrat umăr la umăr cu el, a tras așa cum ar fi făcut-o pentru ea însăși, ba, mai mult, a venit cu idei care au dat plus-savoare preparatelor lui!

Fără tăgadă, Mariana Tarbuc a reuşit cea mai bună performanţă într-o emisiune de aventură şi artă culinară! Însă trebuie să-l reamintim pe gălăţeanul care a primit Joker la „MasterChef” - Răzvan Tiberiu Radu. Absolvent de management hotelier în Elveţia, având ca atuuri experienţa internațională dobândită şi personalitatea sa, gălăţeanul a uimit juriul cu un sos de ardei dulce-acrişor despre care chefii de la Pro Tv au spus că merită îmbuteliat şi vândut!

Chiar dacă nu a trecut de etapa degustărilor pe nevăzute la “Chefi la cuțite”, ar fi nedrept să nu-l amintim pe Aljab Wobi Hatem, originar din Yemen, student la Medicină dentară în Galați. Îmbrăcat în port tradițional yemenit, Hatem a vorbit la superlativ despre Galaţi: „Mi-am ales un oraș mic, liniștit, frumos. Avem Dunăre și oamenii sunt extrem de ok”. Câţi gălăţeni get-beget ar spune la fel?

Lecţia de performanţă şi dăruire a lui Graţiano

Fost campion național de patinaj artistic la copii și juniori, supravieţuitor al unui cumplit accident rutier, Graţiano Dinu rămâne în memoria telespectatorilor nu doar pentru performanţa de finalist la „Dancing on Ice - Vis în doi”, ci pentru gestul minunat de a lupta pentru visul mamei lui, antrenoarea Aida Ramona Dinu - susţinere pentru patinajul artistic gălăţean de performanţă!

„Noi luptăm pentru mama lui Graţiano în acest concurs. Şi-a dăruit toată viaţa atât copilului, cât şi performanţei. Mie mi se pare incredibil că datorită mamei lui Graţiano există patinaj artistic în Galaţi. Dorinţa lor cea mai mare este să aibă resursele necesare să susţină acest sport”, mărturisea Sore, perechea gălăţeanului Graţiano Dinu. În patinaj, ca în orice alt sport, nu ai fonduri, nu faci mare performanţă…

Graţiano şi Sore au oferit mai mult decât spectacol pe gheaţă! Au creat magie, au transmis emoţie pură, nesfârşită graţie, au făcut performanţă şi s-au dăruit până la sacrificiu. Şi nu sunt vorbe goale: lui Graţiano i s-a dislocat umărul la primul dans din marea finală, dar şi l-a pus singur la loc fără ca nimeni - în afară de mama lui - să observe şi nu a întrerupt nici măcar o secundă spectacolul. Ba mai mult, a dansat încă de două ori, făcând dovada că este un campion!

Chiar dacă Sore şi Graţiano nu au câştigat premiul de 50.000 de euro de care patinajul artistic gălăţean de performanţă are atâta nevoie, lecţia lor de implicare şi dăruire merită să fie însuşită. La fel şi cuvintele Ramonei Dinu: „Nu ştiu dacă acum vorbesc ca mamă sau ca antrenor: nu cred că poate fi ceva mai frumos decât copilul tău luptând pentru pasiunea ta”…

Gălăţeni între "Vocile României"

Cea mai bună performanţă gălăţeană la „Vocea României” i-a aparţinut Anastasiei Budeşteanu, semifinalistă a competiţiei în care „doar vocea contează”. La audiţiile pe nevăzute, Anastasia, în vârstă de 20 de ani, a reuşit să întoarcă toate scaunele juriului, fiecare dintre antrenori - Tudor Chirilă, Denis ”The Motans”, Irina Rimes, Smiley şi Theo Rose - dorindu-şi-o în echipă. A fost o adevărată bătălie pentru Anastasia, în care s-au folosit toate armele, Irina Rimes declarând chiar că îşi doreşte să-i compună o piesă gălăţencei. Anastasia a ales echipa lui Denis „The Motans” şi a ajuns în semifinală.

Deşi, credem noi, ar fi meritat să cânte în finală, tot ceea ce i s-a întâmplat la „Vocea României” trebuie să fie începutul unei cariere artistice de succes, pe care Anastasia o merită din plin!

Aşa cum merită din plin să fie pe scenă, cântând în lumina reflectoarelor şi bucurându-se de ropote de aplauze, și gălăţeanca Ana Mardare, o artistă cu experienţă, şi Emanuel Bădilaș, licean în Galaţi.

Operată pe creier de o tumoră, Ana Mardare şi-a descoperit, apoi, şi o tumoră la sân, iar diagnosticul - cancer metastatic la oase nu i-a clintit convingerea că fiecare nouă zi este o binecuvântare, că Dumnezeu o iubeşte şi face totul pentru ea! Smiley cu Theo Rose, Denis şi Irina şi-au întors scaunele şi au încercat să o convingă să aleagă echipele lor. Ana Mardare a ales să meargă mai departe cu Smiley și Theo Rose.

Aceeaşi echipă a fost şi alegerea lui Emanuel Bădilaş, originar din Isaccea, elev al Colegiului Naţional "Mihail Kogălniceanu" din Galaţi şi al profesoarei de canto Monica Măciuceanu. O apariţie foarte proaspătă şi o voce versatilă, care poate crea momente memorabile la „Vocea României”, acesta a fost verdictul membrilor juriului care şi-au întors scaunele, revendicându-l în echipele lor - Irina Rimes, Tudor Chirilă, Smiley şi Theo Rose.

Suntem convinşi că şi Ana şi Emanuel ar fi putut străluci mai departe la „Vocea României”, însă o regulă schimbată în timpul jocului a făcut ca show-ul Pro Tv să ia o altă direcţie, iar ei să nu ajungă în etapa battle-urilor. Fără a exista un duel al vocilor, o minimă formă de departajare a concurenţilor, Smiley şi Theo Rose au renunţat la Ana Mardare şi la Emanuel Bădilaş, pentru care, paradoxal, s-au luptat cu alţi membri ai juriului ca să-i aibă în echipă…

Gălăţenii au talent

Galaţiul şi-a arătat adevărata valoare la „Românii au talent”. Primul a fost gălăţeanul Ştefan Brînză - „Ștefan Povestitorul”, pe propriul canal de YouTube. La doar cinci ani, îmbrăcat în costum popular românesc şi trăgând după el un cărucior plin cu cărți „de-ale lui”, puştiul a făcut spectacol cu „Soacra cu trei nurori”, povestea lui Ion Creangă.

I-au urmat samuraii din trupa Akikai Energy din Tecuci, care au ţinut publicul şi juriul cu sufletul la gură, dovedind că artele marţiale pot face spectacol de fiecare dată.

Un moment tulburător a fost oferit de gălăţeanca Marina Tofoleanu, pe care viaţa a încercat-o de la o vârstă mult prea fragedă. Părăsită de mamă, copila şi-a îngrijit tatăl bolnav, care s-a stins sub ochii ei. Aflată în grija mătuşii care i-a devenit şi tată, şi mamă, oferindu-i un cămin, Marina este pasionată de matematică şi de muzică şi nu-şi doreşte decât să fie iubită. Tocmai de aceea a interpretat piesa „Dragostea nu se stinge”.

A urmat o voce plină de sensibilitate împletită cu acordurile chitarei în piesa „Nebun de alb”: Maria Hăulică! Elevă la Liceul de Arte, Maria a fost înscrisă în concurs de profesorul ei de chitară, pentru că, în ciuda talentului său evident şi a emoţiei pe care o transmite din plin, are prea puţină încredere în sine. Pe lângă succesul pe care îl merită pe scenă, Maria va fi, cu siguranţă, o sursă de inspiraţie pentru artiştii neîncrezători în forţele lor.

Andra, Mihai Bobonete, Andi Moisescu şi Dragoş Bucur s-au ridicat de pe scaunele juriului „Românii au talent” ca să o aplaude pe gălăţeanca Briana Guşu. „Văd o mare cântăreață în tine!”, i-a spus Andra gălăţencei care a cucerit-o cu vocea ei şi o interpretare de excepţie.

Dar ce spuneţi de o voce din Afumaţi, şlefuită la Galaţi - Laura Ion! Tânăra artistă face săptămânal naveta, pentru a-şi şlefui vocea şi talentul la cursuri de canto în oraşul de la Dunăre. „Tu ai toate datele să reuşeşti: ești frumoasă, ești super talentată și muncești. Nu văd cum n-ai reuși în asta. Îţi doresc un drum frumos în cariera ta”, i-a spus Andra.

O altă poveste de talent, perseverenţă şi succes a fost adusă pe scena „Românii au talent” de gălăţeanca Alexia Oana Mocăniţă - MAO. Din cauza unei accidentări, Alexia a fost nevoită să renunţe la handbalul de performanţă pe care îl practica şi s-a dedicat artei, alegând secţia de actorie a Liceului „Dimitrie Cuclin” şi secţia de canto a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”. Merită să mai aflaţi că Alexia a jucat în „Poveşti de familie”, producţie a Antenei 1.

„Eu sunt Rareş dansatorul/ Vă cânt să vă treacă dorul/ Uite-aşa cum mă vedeţi/ Eu fac cât zece băieţi/ Şi-s mândru că sunt prezent/ la Românii au talent!”, a strigat, cu forţa celor şase ani, gălăţeanul Rareş Tăbuş. După ce a dovedit că ştie să cânte la fluier, Rareş  a pus la încercare scândurile scenei, jucând cu foc alături de părinţii lui, Diana şi Virgil Tăbuş. Dar unde-s trei, e loc de mai mulţi, aşa că Ansamblul „Dor de Tei” a umplut scena, dansând aşa cum numai la Galaţi se poate.

Galaţiul a mai făcut o dată spectacol, în ultima seară a preselecţiilor "Românii au talent", datorită Sabinei Smadu. Pe cât de talentată, pe atât de emoţionată, gălăţeanca s-a dezlănţuit pe clapele pianului într-o interpretare plină de energie şi forţă.

Chiar dacă nu au trecut de etapa preselecţiilor, suntem convinşi că fiecare dintre gălăţenii de la “Românii au talent” poate fi un reper pentru viitoare alte şi alte talente, în căutarea afirmării.

Provocările inimii

Gălăţenii s-au remarcat şi la emisiunile cu caracter matrimonial. De pildă, Cerasela Iacob, originară din Tecuci, județul Galați, a venit alături de partenerul ei, Rareș, specialist IT, pe "Insula Iubirii", cel mai fierbinte reality-show al Antenei 1. Tecuceanca s-a dovedit a fi una dintre cele mai controversate concurente, lăsându-se dusă de val şi de provocări. Pentru partenerul oficial nu a fost tocmai confortabil să-şi vadă iubita dansând lasciv pe masă de parcă ea era ispita, invitând să fie plesnită peste fesele goale sau în pat lângă un bărbat nud. "Acțiunile mele au fost greșite față de el. Recunosc că am exagerat foarte mult. Noi ne iubim și ne respectăm, doar că pe insulă eu nu i-am arătat cât de mult îl respect", a declarat Cerasela, relaţia lor luând sfârşit.

Cristian, un gălățean venit din Italia, şi-a căutat jumătatea în "Casa Iubirii", la Kanal D, iar un altul şi-a găsit mireasa la Antena 1. Este vorba despre Viorel Stavăr care i-a jurat iubire Denisei Iuga, devenind o familie. E drept, n-au câştigat premiul cel mare al competiţiei - ba chiar s-au plasat pe ultimul loc în preferinţele publicului, cu 2,71 la sută din voturi, dar mai important este (da)că şi-au găsit drumul împreună, chiar în Ajun de Crăciun.

Citit 26960 ori Ultima modificare Marți, 10 Ianuarie 2023 13:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.