Şoferii care nu-şi plătesc parcarea riscă blocarea roţilor

Şoferii care nu-şi plătesc parcarea riscă blocarea roţilor
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Galaţiul este unul dintre oraşele mari sufocate de mașini, iar şoferii se plâng că niciodată nu sunt suficiente locuri de parcare. Pe de altă parte, autorităţile sunt nemulţumite că, în parcările cu plată, mulţi dintre cei care opresc uită să plătească.

Parcarea se plăteşte în intervalul orar 8.00 - 20.00. După ora 20.00 şi până la 8.00 dimineaţă, parcarea este gratuită. Fiecare şofer are obligația de a-şi cumpăra un tichet de parcare. Apar însă multe probleme, pentru că unii îşi cumpără tichet de parcare, dar îl nu afişează în geam. Aceasta este o obligaţie a șoferilor, deoarece dacă echipa de blocare circulă prin oraş şi observă o maşină oprită într-o parcare cu plată care nu are tichetul în geam se trece imediat la blocarea roţii.

De asemenea, şoferii au posibilitatea de a plăti prin SMS tariful de parcare, trimițând un mesaj text la numărul 7420, răspunsul fiind un mesaj de confirmare a plăţii şi timpul alocat parcării. O oră de parcare cu plata prin SMS este, însă, ceva mai scumpă decât la parcometru. Tariful stabilit este de 0,45 euro/oră inclusiv TVA, față de 2 lei, cât costă ora de parcare plătită la parcometru.

Totuși, șoferii sunt din ce în ce mai nemulțumiți.

"Este japcă la drumul mare! Câtă vreme plătim taxe și impozite pentru că suntem cetățeni ai Galațiului, autoritățile locale sunt obligate să asigure gratuit locuri de parcare tuturor deținătorilor de autoturisme", ne-a spus un şofer.

"Se poate cere eliberarea autoturismului de sub sechestru, n-au dreptul să imobilizeze un bun! Doar o autoritate publică precum Poliția poate folosi legea, nu o societate comercială (Gospodărire Urbană - n.r.). N-au decât să mă dea cei de la Gospodarire în judecată", afirmă un alt conducător auto.

"Plătesc, apoi îi dau în judecată! De ce îmi oferă mie parcare cu plată în Galaţi? Dacă îmi zgârie unul maşina în parcarea lor, nu mai dau de capăt, mai ales că panarama aia de caracatiță mi-a zgâriat janta", spune un alt șofer deranjat. În context, în noul Cod penal, se prevede, la art. 253 alin. (1): Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Citit 18472 ori Ultima modificare Vineri, 17 Ianuarie 2020 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.