Şoferii care nu-şi plătesc parcarea riscă blocarea roţilor

Şoferii care nu-şi plătesc parcarea riscă blocarea roţilor
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Galaţiul este unul dintre oraşele mari sufocate de mașini, iar şoferii se plâng că niciodată nu sunt suficiente locuri de parcare. Pe de altă parte, autorităţile sunt nemulţumite că, în parcările cu plată, mulţi dintre cei care opresc uită să plătească.
Parcarea se plăteşte în intervalul orar 8.00 - 20.00. După ora 20.00 şi până la 8.00 dimineaţă, parcarea este gratuită. Fiecare şofer are obligația de a-şi cumpăra un tichet de parcare. Apar însă multe probleme, pentru că unii îşi cumpără tichet de parcare, dar îl nu afişează în geam. Aceasta este o obligaţie a șoferilor, deoarece dacă echipa de blocare circulă prin oraş şi observă o maşină oprită într-o parcare cu plată care nu are tichetul în geam se trece imediat la blocarea roţii.
De asemenea, şoferii au posibilitatea de a plăti prin SMS tariful de parcare, trimițând un mesaj text la numărul 7420, răspunsul fiind un mesaj de confirmare a plăţii şi timpul alocat parcării. O oră de parcare cu plata prin SMS este, însă, ceva mai scumpă decât la parcometru. Tariful stabilit este de 0,45 euro/oră inclusiv TVA, față de 2 lei, cât costă ora de parcare plătită la parcometru.
Totuși, șoferii sunt din ce în ce mai nemulțumiți.
"Este japcă la drumul mare! Câtă vreme plătim taxe și impozite pentru că suntem cetățeni ai Galațiului, autoritățile locale sunt obligate să asigure gratuit locuri de parcare tuturor deținătorilor de autoturisme", ne-a spus un şofer.
"Se poate cere eliberarea autoturismului de sub sechestru, n-au dreptul să imobilizeze un bun! Doar o autoritate publică precum Poliția poate folosi legea, nu o societate comercială (Gospodărire Urbană - n.r.). N-au decât să mă dea cei de la Gospodarire în judecată", afirmă un alt conducător auto.
"Plătesc, apoi îi dau în judecată! De ce îmi oferă mie parcare cu plată în Galaţi? Dacă îmi zgârie unul maşina în parcarea lor, nu mai dau de capăt, mai ales că panarama aia de caracatiță mi-a zgâriat janta", spune un alt șofer deranjat. În context, în noul Cod penal, se prevede, la art. 253 alin. (1): Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Citit 16933 ori Ultima modificare Vineri, 17 Ianuarie 2020 00:23

8 comentarii

 • postat de Simona
  Vineri, 14 Februarie 2020 09:11
  82.79.132.***
  As fi de acord cu masurile luate de cei de la Gospodarie Urbana, DAR:
  -Plata prin SMS nu merge pentru masini care nu sunt inmatriculate in Romania
  -Am cerut factura pentru deblocarea masinii pentru a-i putea actiona in instanta. Au zis ca nu dau facturi decat pentru firme. Am firma, deci se rezolva
  -Umbla in masini neinscriptionate. De unde stiu eu ca sunt de la Gospodarie Urbana si nu-s hoti care pretind a fi de la o institutie? Legitimatie la misto poate oricine sa faca
  Ideal ar fi sa implementeze un sistem FUNCTIONAL de plata a parcarii inainte de a avea pretentia sa incaseze bani.
  2
  8
  Raportează
 • postat de paloma
  Sâmbătă, 25 Ianuarie 2020 00:49
  5.13.182.***
  Parcarea ar trebui sa fie gratuita; primaria in afara de niste dungi trasate pe asfalt, n-a facut nimic, ba mai mult in multe locuri a inchis o banda de trafic...Banii sa si-i scoata din parcarile neregulamentare care sunt adevaratele infractiuni !!!
  8
  24
  Raportează
 • postat de Dorin55
  Vineri, 24 Ianuarie 2020 23:16
  213.127.63.***
  In orice oras civilizat se plateste parcarea in spatiile special amenajate. Aici (Olanda) nu se blocheaza rotile, se dau amenzi! Intre 40 si 70 de euro. Amenda se opreste automat de pe card, in cazul in care nu este platita in timp util. Amenda vine insotita de fotografie, acasa. Amenzile nu se contesta si nici nu se retrag! Numai se platesc!
  5
  25
  Raportează
 • postat de George
  Duminică, 19 Ianuarie 2020 00:35
  89.136.76.***
  Ion tu crezi ca o masina costa 2 lei? Esti dus cu pluta baietelule
  8
  3
  Raportează
 • postat de ro
  Sâmbătă, 18 Ianuarie 2020 12:48
  5.13.186.***
  Revenim la problema parcarilor. Dar niciodata nu primim raspuns din partea autoritatilor competente (...)
  Cand se vor respecta si in Galati drepturile rezidentilor? Abonamentele pt. "locatie" nu sunt destinate celor care-si parcheaza masina langa locuinta ci se aplica celor care vor sa scape de aglomeratie si platesc sa aiba locuri "la strada". Rezidentii au drepturi la fel ca oricine isi parcheaza masina langa casa si nu platesc pentru parcare. Primaria si consilierii evita sistematic recunoasterea drepturilor rezidentilor.
  Mai mult, tarifele majorate recent pentru astfel de abonamente au avut ca motivatie "cererea mare". Ridicol!!
  3
  22
  Raportează
 • postat de dan
  Sâmbătă, 18 Ianuarie 2020 00:56
  89.137.136.***
  E o rusine sa fie parcarile cu plata . Primaria face afaceri pe banii nostrii din impozite? Sa fie gratuit incepand cu ora 19 nu ora 20.
  7
  22
  Raportează
 • postat de dan
  Sâmbătă, 18 Ianuarie 2020 00:53
  89.137.136.***
  Ceea ce face primaria este imoral si ilegal si furt. Tot ce s-a facut in oras e din banii nostrii si cei care au masini platesc o groaza de bani ..taxe, asigurari, rovigneta si asa mai departe. Cum sa pui tu plata in parcari? ele trebuie sa fie gratuite, poate cu exceptia unde sunt magazine in tiglina dar si acolo e imoral. Si de ce pana la ora 20 si nu 19 cum era inainte? Dupa 19 e liber si toti trebuie sa aiba acces gratuit in parcari. E inadmisibil ca din banii nostrii sa se faca parcari si primaria sa ne taxeze de parca e proprietar privat. Noi nu v-am votat ca sa ne puneti taxe ci sa le scoateti si sa le diminuati. Daca parcarile peste tot ar fi gratuite toti vor avea loc in oras dar asa unii prefera sa parcheze printre blocuri in timp ce in parcarile cu plate sunt cateva masini si in rest stau goale. E inadmisibil sa pui parcare cu plata pe platoul salii sporturilor unde e loc de adunare pt sportivi si cei care alearga si cei care vin la meci la sala de sport. Trebuie sa dam in judecata si sa ne opunem ca parcarile sa fie cu plata. Cand nu era cu plata toata lumea e era multumita si toti aveau loc si isi gaseau loc.
  7
  27
  Raportează
 • postat de Ion
  Joi, 16 Ianuarie 2020 21:31
  109.166.139.***
  În România este bine să nu ai nimic. Noi, românii suntem slabi de înger. Ia să facem noi o grevă națională prin care să spunem: nu-mi dai loc gratuit de parcare, închid masina, ia-o și poți să ți-o vârî undeva. Așa să facem toți românii cu mașina. Ia să vedem atunci ce-o să facă România cu 500000 de mașini parcate și nefolosite pe care nici măcar nu le are în proprietate? Noi suntem proștii că le permitem mizeriile astea! Nu suntem uniți! Dacă am fi uniți și locuri de parcare ar fi și prețul benzinei ar scădea iar mașinile ar deveni mai ieftine! Recomand tuturor românilor care pot să părăsească această groapă să o facă! Înainte am rămas în țară din patriotism dar nu poți fi patriot cat timp ești jefuit întocmai de cei pe care ii plătești să te apere și să dezvolte un cadru legal prin care tu, ca cetățean, să te dezvolți.
  8
  34
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.