Marea centură ocolitoare a Galaţiului, la mila Sfinţilor Constantin şi Elena!

Marea centură ocolitoare a Galaţiului, la mila Sfinţilor Constantin şi Elena!
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Suspendată de trei ori până acum de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, marea centură ocolitoare a Galaţiului a ajuns la mâna Sfinţilor Mari Împăraţi şi întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa, Elena. Mai precis, pe 21 mai, când este trecută cu cruce roşie în calendar această sărbătoare creştină, expiră perioada de depunere a ofertelor pentru proiectarea şi construcţia variantei de ocolire.

Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns! Licitaţia pentru varianta de ocolire Galaţi – marea centură ocolitoare din promisiunile politicienilor – a revenit în desfăşurare după cea de-a treia suspendare.

Ca dovadă că nu exagerăm cu nimic, reluăm istoria pe scurt. Licitaţia a fost lansată pe 5 octombrie 2019 şi suspendată pe 4 noiembrie 2019. Relansată pe 15 ianuarie 2020, procedura a fost suspendată pe 19 februarie, şi repusă în desfăşurare pe 8 mai 2020. Pe 13 mai, când ar fi trebuit să se încheie perioada de primire a ofertelor, procedura era suspendată.

Conform datelor din portalul achiziţiilor publice, a fost publicată o erată prin care termenul limită de primire a ofertelor, 13 mai, a fost prelungit până pe 21 mai, ora 15,00. Rămâne de văzut dacă acest termen va fi respectat, dacă nu vom avea parte de o nouă suspendare – a patra – şi desigur, dacă se vor prezenta ofertanţi.

Reamintim că valoarea estimată a contractului este de 899.555.992 de lei fără TVA. Ca şi drumul expres Brăila-Galaţi, construcţia marii centuri ocolitoare ar urma să fie finanţată din fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare.

 

Citit 11134 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Mai 2020 00:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.