Și-a lăsat la volan prietenul fără permis

Și-a lăsat la volan prietenul fără permis
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost depistat conducând un ansamblu de vehicule, deşi permisul de conducere deţinut nu îi dădea dreptul.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza localităţii Vlădești, au efectuat semnalele regulamentare de oprire pentru un ansamblul de vehicule condus de bărbatul de 30 de ani, care avea dublă cetăţenie, Bulgaria şi Republica Moldova, alături de prietenul său, care deținea atât dreptul de a conduce cât și ansamblul de vehicule, în vârstă de 54 de ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere valabil pentru categoria "E", necesar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule respectiv, iar acesta îi aparține prietenului său, care era pasager.

Cu privire la cele constatate, proprietarul ansamblului rutier în cauză a declarat că l-a rugat pe prietenul său să conducă deoarece se simțea obosit.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul, respectiv, încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere. La finalizarea anchetei, urmează să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Citit 1172 ori Ultima modificare Luni, 15 Februarie 2021 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.