Propulsie alternativă pe noile modele Dacia

Propulsie alternativă pe noile modele Dacia
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Dacia a anunțat că a integrat tehnologia GPL la uzina de la Mioveni, astfel că modelele sale din noua generație pot fi vândute acum clienților cu o propulsie alternativă, benzină + GPL, care are nu doar un nivel redus de consum, dar și un preț mult mai accesibil pentru carburantul folosit.

Pentru cei preocupați de aspectul ecologic, aceste motorizări vor fi și mai puțin poluante. La momentul lansării noilor generații Sandero/ Logan, versiunile echipate cu propulsie mixtă, benzină și GPL, au atras atenția pentru că, față de vechile mașini cu GPL, a căror instalație de alimentare era simplistă și de cele mai multe ori realizată after-market, de această dată întreaga instalație este echipată pe automobil încă de pe liniile de fabricație și aduce o serie de avantaje. Cel mai important este că șoferul are un control deplin asupra modului de alimentare chiar de la volan, în mers. Butonul aflat la dispoziția șoferului poate comuta pe una sau pe alta dintre tehnologiile de alimentare, iar trecerea se face lin, fără blocaje și fără a fi nevoie să oprești mașina. Computerul de bord afișează autonomia cu ambele tipuri de carburant, astfel că, la un plin complet, mașina poate merge fără oprire peste 1.000 de km, constructorul raportând o autonomie maximă de peste 1.300 de km, cu ambele rezervoare umplute.

Echiparea este în acest moment disponibilă pe toată gama Dacia, iar 26% din mașinile care au ieșit în 2020 de pe linia de montaj a uzinei de la Mioveni au GPL direct în fabricație.

Citit 814 ori Ultima modificare Joi, 04 Martie 2021 20:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.