De „Mucenici”, șoferii gălățeni au băut acasă. Nici „44 de pahare” nu mai sunt ce-au fost!

De „Mucenici”, șoferii gălățeni au băut acasă. Nici „44 de pahare” nu mai sunt ce-au fost!
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Cel puțin aceasta este concluzia polițiștilor de la Circulație, care, la fel ca în fiecare an, au ieșit cu toate efectivele în stradă pe 9 martie, ca să îi depisteze pe chefliii care s-au urcat la volan după ce s-au cinstit, conform tradiției. Oamenii legii au dat sute de amenzi, dar jumătate au fost pentru lipsa centurii și foarte puține pentru șoferi în stare de ebrietate.

9 martie, ziua în care, conform tradiției, bărbații trebuie să își dovedească tăria dând pe gât 44 de pahare de alcool, este, la fel de tradițional, prilejul cu care polițiștii de la Circulație bat recordurile la recolta de șoferi turmentați. Probabil și pe fondul restricțiilor pandemiei, domnii nu au mai chefuit ca în alți ani și au băut acasă, ori au ales alte variante de deplasare, pentru că, oficial, prin filtrele rutiere au trecut foarte puțini șoferi care l-au amestecat pe Bachus cu volanul. Cu toate acestea, oamenii legii au avut ce să amendeze, lipsa centurii de siguranță fiind consemnată în jumătate dintre procesele verbale întocmite în decurs de 24 de ore. Aproape la polul opus s-au situat cei depistați sub influența alcoolului, doar câțiva rămânând fără permisele de conducere.

"În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 341 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 95/2002, republicată, în valoare de aproximativ 58.800 de lei, dintre care 183 pentru nepurtarea centurii de siguranță. Au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 16 permise de conduceredintre care nouă pentru conducere sub influența alcoolului și șapte pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 17 certificate de înmatriculare", precizează cmș șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Doar trei șoferi dintre sutele opriți în trafic au comis abateri penale. Unul singur are dosar pentru că a fost prins suficient de băut, iar alți doi, pentru că testarea a evidențiat faptul că "serviseră" niscaiva substanțe stupefiante.

Citit 1880 ori Ultima modificare Vineri, 12 Martie 2021 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.