68 de șoferi, amendați în patru ore

68 de șoferi, amendați în patru ore
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Viteza este principalul factor de risc pe drumurile publice din Galați, motiv pentru care, în decurs de numai câteva ore, polițiștii rutieri le-au aplicat zeci de amenzi șoferilor care au călcat prea tare pedala de accelerație. Acțiunea a avut loc miercuri, 11 august, la ore de vârf în trafic, ocazie cu care echipele de control au constatat aproape 70 de abateri, majoritatea din registrul nerespectării regimului legal de viteză. O parte dintre conducătorii auto sancționați au rămas și fără permise.

"În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 68 de sancțiuni contravenționale, dintre care 45 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în valoare de aproximativ 34.000 de lei. Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice șapte permise de conducere, dintre care patru pentru nerespectarea regimului legal de viteză, și două certificate de înmatriculare", a precizat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Pentru că suntem în sezonul concediilor, când suntem mult timp pe drumuri și circulăm pe distanțe mari, polițiștii ne recomandă multă vigilență și prudență în trafic. Ca să nu cădem victime ale accidentelor rutiere, suntem sfătuiți să nu conducem sub influența alcoolului, să adaptăm viteza la condițiile de drum și trafic, să nu ne angajăm în depășiri riscante, să acordăm prioritate vehiculelor și pietonilor, să folosim centura de siguranță și, nu în ultimul rând, să nu conducem dacă suntem obosiți.

Citit 1178 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 August 2021 12:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.