Precizări privind ocuparea locurilor în parcările de bloc

Precizări privind ocuparea locurilor în parcările de bloc
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Documentele pe care gălățenii le-au depus pentru a obține un loc de parcare în zonele în care a început atribuirea sunt analizate de funcționarii Primăriei Galați. Conform administrației locale, urmează a fi publicată lista persoanelor neeligibile, precum și lista celor eligibile și data licitației, acolo unde va fi cazul.

Primăria Galați a transmis o serie de precizări cu privire ocuparea locurilor în parcările de reședință, încercând astfel să răspundă întrebărilor formulate de gălățeni.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 337/2021, tariful de bază pentru utilizarea unui loc de parcare în parcările de domiciliu/reședință este de 120 de lei pe an. În cazul în care sunt mai multe solicitări pentru același loc, se va recurge la licitație, tariful de pornire fiind cel menționat, iar pasul de licitație va fi 10 lei. Câștigătorul licitației va achita abonamentul anual cu valoarea adjudecată la licitație, timp de cinci ani.

Citit 5485 ori Ultima modificare Joi, 16 Septembrie 2021 01:37

6 comentarii

 • postat de Conu’ Leone
  Luni, 13 Septembrie 2021 07:08
  5.13.194.***
  Printre documentele solicitate de PRIMARIE se găsește… avizul primăriei care atesta lipsa datoriilor. Se solicita la un alt ghișeu ! Dosar cu șina, aviz epidemiologic, dovada de vaccinare a câinelui, atestare fiscală dacă vehiculul este pe firma, etc.
  6
  2
  Raportează
 • postat de @Un fost votant
  Duminică, 12 Septembrie 2021 13:37
  198.98.60.***
  Pai aia cu garaje platesc taxe, alimentand la greu bugetul local, in timp ce tu esti unul din aia care vreti loc de parcare moaca.
  16
  15
  Raportează
 • postat de Parcari libere vrem
  Duminică, 12 Septembrie 2021 12:51
  89.137.230.***
  E cea mai mare ticalosie si prostie ce a facut Primaria de la revolutie incoace! Ce era gratis de pe vremea lui Ceausescu acum e cu bani si va fi un adevarat razboi si o aentura sa mai gasesti un loc de parcare . Va trebui sa luptam ca sa eliminam aceasta aberatie nu doar prin vot ci si prin alte mijloace. Parcarile in cartiere trebuie sa fie libere si gratuite. Inteleg ca sa fiu poate unele zone dar nu peste tot.
  In timp ce parcarile vor ramane goale ceilalti nu vor avea unde parca. Daca ceva a fost bun pana acum si toata lumea avea loc si gasea loc acum s-a stricat de catre primarie. Nu sunt parcari pentru cate masini sunt. Primaria e administrator si nu proprietar.
  Parcarea de la Sf mina e goala pentru ca au pus cu plata si acolo vin doar camioanele cu marfa. Inainte era plina si cei din zona parcau acolo.
  Nu e mai bine sa pui un impozit anual de 40 lei si sa lasi toate parcarile la liber decat sa te chinui sa platesti cu sms sau cu fise? Nu toti au credit pe telefon sa plateasca cu sms. Dati alternativa conform legii.
  17
  17
  Raportează
 • postat de ro
  Sâmbătă, 11 Septembrie 2021 15:34
  5.13.203.***
  Lipsesc o serie de precizari necesare din regulament dar si din anchetele ziarului:
  - poate cineva sa faca contestatie daca este pe lista celor neeligibili?
  - daca sunt si persoane neeligibile ce se intampla cu locurile cerute de ele? daca este deja mai mult de 1 pe un loc cand se face redistribuirea? desigur inainte de licitatie ....
  Regulamentul nu intra in asemenea detalii.....doar transparenta procesului poate elimina toate intrebarile. Desigur, este doar o speranta.
  Tinand cont ca in parcarile rezidentiale vor mai parca si rezidentii fara loc, acolo unde vor gasi loc, cine va interzice parcarea in acele zone a tuturor masinilor care nu sunt "rezidentiale"?
  10
  21
  Raportează
 • postat de Un fost votant
  Sâmbătă, 11 Septembrie 2021 15:14
  72.83.146.***
  Solidaritate la noi….greu, greu de inteles….nimeni sa nu mearga sa solicite asa ceva, si sa se spele pe cap primarul si camarila p.s.d. care au scornit aceasta ticalosie, care va genera conflicte intre oameni, demolati garajele ce ocupa mii de locuri de parcari, construiti parcari, dupa care pretindeti taxe.
  23
  33
  Raportează
 • postat de Cosmin
  Sâmbătă, 11 Septembrie 2021 13:13
  77.111.246.***
  Atentie la atribuirea unor locuri de parcare pozitionate cu nerespectarea prevederilor codului rutier (pe cai de circulatie mai inguste de 6m).
  3
  45
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.