Service-uri auto amendate de Garda de Mediu

Service-uri auto amendate de Garda de Mediu
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În perioada 10-14 ianuarie, Comisariatul Județean Galați al Gărzii Naționale de Mediu a verificat respectarea legislației de mediu de către operatorii economici care desfășoară activități de reparații a vehiculelor rutiere, activități care nu necesită autorizare din punct de vedere al protecției mediului și al trasabilității deșeurilor generate.

Comisarii de mediu gălățeni au controlat 13 operatori economici care desfășoară astfel de activități pe teritoriul județului Galați. Au fost verificate modul de depozitare a deșeurilor generate din activitatea desfășurată, modul de asigurare a alimentării cu apă și evacuarea apelor uzate, modul de gestionare a deșeurilor periculoase, existenţa și modul de întocmire a documentelor referitoare la trasabilitatea deșeurilor generate, corelarea serviciilor prestate conform devizelor de lucrări cu cantitățile de deșeuri rezultate. De asemenea, au fost identificate suprafețele afectate de depozitări ilegale sau incendieri de deșeuri.

"În cadrul controlului tematic, având în vedere neconformitățile constatate față de prevederile legale, au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale, din care șapte amenzi în cuantum de 34.500 de lei și două avertismente", informează Garda de Mediu Galați, precizând că aceste controale vor continua.

Citit 1694 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Februarie 2022 20:19

2 comentarii

 • postat de Popa M
  Vineri, 11 Februarie 2022 19:33
  95.77.107.***
  Actiunea poate fi utila daca se iau masuri de desfiintare. Orice mecanic sau ucenic au inchiriat un garaj si sunt intreprinazatori. Fara salarii, taxe sau alte impozite. Unii lucreaza doar sambata si duminica, pe ideea ca institutionarii nu lucreaza si nu fac controale. Altii au rude si prieteni la partidul aflat la putere, pun afisul formatiunii unde tineau fotografia celui sacrificat si nu au probleme. Cam la fel procedeaza si samsarii de pise provenite din dezmembrari, unii cu astfel de afaceri vor ajunge si in centrul orasului inconjurat de astfel de afaceri infloritoare doar pentru ei. Argumentez cu un fapt observat astazi la un sediu de platit taxe de pe str. Basarabiei. Un cetatean subtirel se plimba pe jos prin parcarea aferenta blocului unde se achita taxele, iar in urma lui era loganul bleumarin cu formula PMG. Infanteristul cu par scurt, alb grizonat, verifica autoturismele daca au achitata parcarea. Trece nepasator pe langa unul cu liga pentru presedinte, mai sare unul care avea chiar grupul de litere psd, dar a inceput sa topaie de bucurie, cand a vazut un auto inmatriculat in Suceava. I-au pus repede blocatorul. Vine proprietarul/soferul vede minunea, dar nu se agita, fiind insotit chiar de un mahar psdist aciuat prin Galati. Maharul deja vorbea la telefon si in nici doua minute apare loganul cu numarul cunoscut, coboara un pusti din auto, desface repede blocatorul, sterge un pic cu mana janta blocata si dispar mult mai repede, fara sa discute cu oaspete sau maharul. Parca au gresit masina de blocat. Eu si alti 7 galateni beneficiari de numere mai mari, am continuat sa asteptam si sa ascultam vocea roboticii, care invita numere/nu persoane, desi nu se mai aflau de mult in zona, deoarece nu intra nimeni. Si vom continua asa pana vor vota doar tinerii neinrolati in furia rosie sau galbena, sau portocalie/verde etc!
  0
  3
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Vineri, 11 Februarie 2022 12:07
  5.2.205.***
  Alea nu sunt service-uri sunt niste dughene mizerabile si insalubre unde nu m-as duce nici macar cu o caruta.
  Un service serios pastraza curatenia cel putin chiar daca este un service.
  0
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.