Șoferii gălățeni au început protestele în benzinării

Șoferii gălățeni au început protestele în benzinării
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Astăzi, 15 iunie, zeci de șoferi gălățeni au început și ei protestele în benzinării, împotriva exploziei prețurilor la benzină și motorină.

Organizându-se prin intermediul rețelelor sociale, gălățenii au ales câteva „benzinării-cheie” din oraș, prima aleasă fiind, astăzi, stația Mol de pe bulevardul Coșbuc.

Oamenii au alimentat de sume infime, de maximum 1-2 lei, iar apoi au achitat cu cardurile. Comisioanele percepute de bănci la astfel de tranzacții sunt mai mari decât suma plătită.

Protestatarii s-au purtat foarte civilizat, au alimentat, au achitat, apoi ți-au spălat parbrizele, au mers la toalete sau și-au luat câte o cafea, întârziind cât au putut de mult operațiunile de alimentare.

Protestele șoferilor din Galați se pare că vor continua și în zilele următoare, când le va veni rândul benzinăriilor Rompetrol de pe Domnească și Oțelarilor, Petrom de pe Saturn, OMV de pe Drumul de Centură și Lukoil din Micro 13.

„Hai, Galațiule, și noi! Se poate! Avem nevoie de câte 10-15 mașini în fiecare benzinărie «cheie» din oraș:

- 15 iunie Mol Coșbuc

- 16 iunie Rompetrol Domnească

- 17 iunie Rompetrol Oțelarilor

-18 iunie Petrom Saturn

- 19 iunie OMV Centură

- 20 iunie Lukoil M13.

E foarte simplu! Tot ce trebuie să faceți este să alimentați de 1 leu! Și să achitați cu cardul (pentru ca banca să le ia un comision cât mai mare), după care să vă faceți de treabă prin benzinărie (spălați geamul, mergeți la baie etc.), iar procesul se repetă.

TREBUIE SĂ EXISTE O SCHIMBARE! Iar acea schimbare trebuie să înceapă cu noi. Cei mai mulți dintre noi depindem de acea mașină, iar prețul carburantului nu ar trebui să ne facă să o lăsăm acasă. Așa că haideți să facem o schimbare!”, se afirmă într-una din mobilizările de pe rețelele sociale.

Proteste similare au avut loc în numeroase orașe din țară, cum ar fi Oradea, Pitești, Tg. Jiu, Constanța, Botoșani etc.

Sursa foto: Facebook/Curățăm Galațiul

Citit 2423 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iunie 2022 18:03

5 comentarii

 • postat de alina
  Vineri, 17 Iunie 2022 08:46
  81.196.64.***
  Pretul benzinei/motorinei afecteaza pe oricine nu doar pe cei cu masina personala. In ferme, utilajele agricole folosesc motorina. Mancarea este transportata cu tirul!!! Tirul foloseste combustibil. Daca pretul e mare si alimentele se vor scumpi.
  0
  3
  Raportează
 • postat de Cristian
  Joi, 16 Iunie 2022 09:34
  80.61.19.***
  Pentru Das
  Sa stii ca in Europa preturile sunt mult mai mari la combustibili ,2.2-2,3 euro si nu pe autostrada(pe autostrada incep de la 2,6) asta inseamna undeva la 11 lei. Ce e drept salariile sunt marea diferenta.
  6
  2
  Raportează
 • postat de Daniel
  Joi, 16 Iunie 2022 01:50
  5.13.209.***
  O porcarie, daca stocurile de combustibili sunt mici si din ce-am inteles sunt, n-ar trebui plafonat pentru toata lumea ci doar pentru transportatori, servicii, etc.

  De ce sa plafoneze, adica sa dam cu totii bani pentru ca unii s-au nascut cu fundu in masina si nu reunta la ea nici daca merg la magazinu de la colt?
  Daca nu-ti permiti pretul poti merge cu transportul in comun, taxi, trotineta, pe jos.
  10
  1
  Raportează
 • postat de Xff
  Joi, 16 Iunie 2022 01:04
  109.166.133.***
  Pai daca unii depind de masina si altii au prea mult timp liber sa faca proteste de rahat, înseamnă ca nu aveti nimic in creier
  12
  1
  Raportează
 • postat de Das
  Miercuri, 15 Iunie 2022 23:24
  89.137.231.***
  Sustinem aceste proteste ! Preturile sunt crescute artificial si e pura lacomie si specula !
  O alta metoda folosita si in occident este ca toti sa alimenteze doar de la o singura benzinarie si nimeni sa nu mai cumprere de la celelalte si in felul asta ceilalti sunt nevoiti sa scada pretul ! Sa va aduceti aminte ca atunci cand era pandemia si stateati toti inchisi in case si nu se circula au putut sa faca pretul de la 6 lei la 4.80 . Deci iata dovada ! Acum ce vor? Sa distruga toata economia?!
  Verificati sa vedeti ca in multe tari din Europa si America pretul e 4-5 lei litrul iar la noi cu salarii ca in Africa pretul e 8-9 lei. Nu se poate asa ceva! E inadmisibil ! Tot orasul sa iasa in strada la proteste inclusiv pe 30 iunie cand se anunta cel mai mare protest !
  1
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.