Zeci de nereguli descoperite în traficul greu din Galați. Alcool la volan și tahografe măsluite

Zeci de nereguli descoperite în traficul greu din Galați. Alcool la volan și tahografe măsluite
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Sute de vehicule destinate transportului de persoane și de marfă au fost verificate în ultima săptămână de polițiștii rutieri din Galați, care au vrut să vadă dacă aceste activități se desfășoară în conformitate cu normativele în vigoare. Cele mai mari amenzi s-au apropiat de 10.000 de lei.

Agenții rutieri au descoperit, în cele șase zile în care au fost prezenți pe drumurile naționale și județene, că traficul "greu" nu prea merge bine, în condițiile în care multe din cele peste 400 de mijloace de transport de capacitate mare destinate persoanelor precum și camioane de mare tonaj verificate la starea tehnică și documente nu îndeplineau criteriile legale.
"În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat 126 de autovehicule destinate transportului de persoane și au constatat 13 contravenții prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, aplicând tot atâtea sancțiuni contravenționale. În cazul transportului public de marfă, au fost verificate 307 autovehicule, fiind constatate 168 de contravenții, după cum urmează: nouă prevăzute de O.G. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, patru prevăzute de H.G. 69/2012, trei prevăzute de O.G. 43/1997 privind regimul drumurilor și 152 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice", au precizat reprezentanții IPJ Galați, la finalul acțiunii.
Trei șoferi ai vehiculelor oprite în trafic s-au ales cu dosare penale, doi fiind depistați sub influența alcoolului și unul în timp ce efectua o depășire neregulamentară. Printre cele mai mari amenzi încasate s-a aflat cea primită de șoferul unui camion încărcat cu lemne, oprit pe DJ 251, la Cudalbi. Pentru că nu deținea copie conformă a licenței de transport sau copie conformă a certificatului de transport în cont propriu, bărbatul a fost amendat cu 9.000 de lei, i-au fost reținute certificatul și plăcuțele de înmatriculare și i s-a interzis să utilizeze camionul timp de șase luni. La rândul său, un ieșean, șofer de tir, va trebui să plătească 8.000 de lei pentru că transporta, pe platformă, un utilaj agricol supradimensionat, fără a deține autorizație de transport specială.

Citit 2065 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 11:42

3 comentarii

 • postat de Geos
  Marți, 26 Iulie 2022 14:34
  86.124.126.***
  Nimic despre rulourile de tabla (20-22 tone/bucata) de le mai vazi trecând câte doua pe tir, ce e drept mai pe inserat când se termina programul. Nu e de mirare ca sunt drumurile asa cum sunt.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cristi
  Marți, 26 Iulie 2022 11:26
  86.34.187.***
  Avand in vedere ca la peste 50% din transporturi au fost regasite nereguli, realizati ce mizerie este in Politia Rutiera Galati si ARR ??? Oamenii merg la liber deoarece stiu ca au voie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sssssss
  Marți, 26 Iulie 2022 06:40
  37.160.173.***
  Corect ar fi să scoateți în evidență și corupția din poliția rutieră în fiecare articol despre această instituție. Neregulile din trafic se întâmplă și din cauza acestei instituții ca un aspirator de șpăgi. Eliberează permise la tot felul de analfabeți potențial ucigași din culpă în trafic până la statul în boscheți cu radarul. Totate afirmațiile sunt dovedite în justiție și documentate în presă. Vedeți cazurile mitică petcu de la Galați, brigada rutieră Brăila, scandalurile cu permise de la Pitești și Suceava, șpagă în pizza la Iași, luat șpagă la bancomat la Botoșani parcă și multe altele. Dar mai multe sunt nedovedite.
  1
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.