Acte necesare pentru radierea unei maşini

Acte necesare pentru radierea unei maşini
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Dacă mașinile sunt prea vechi sau impozitele sunt prea mari, proprietarii de mașini pot decide să-şi scoată automobilele din circulație.

Radierea auto poate fi de două feluri: radiere fiscală şi radiere din circulație.

Radierea unui autovehicul se face la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), iar procesul de radiere fiscală se face la Direcția de Taxe și Impozite Locale a Primăriei Galați. În ordinea obligativității, se face mai întâi radierea fiscală, după care poate avea loc radierea din circulație, cu actele emise de autoritatea fiscală și cu dosarul.

Posesorul autovehiculului trebuie să aibă în dosar următoarele acte, pentru radierea fiscală: declarație pentru scoaterea din evidență a mașinii; cerere pentru eliberarea certificatului de atestare fiscală; actul de identitate al solicitantului, în copie și original; cartea de identitate a autoturismului, în copie și original; act care atestă înstrăinarea autovehiculului sau adeverință de la REMAT, dacă a fost scos din circulație.

Actele necesare radierii auto sunt: cererea solicitantului; dovada depozitării acestuia într-un spațiu adecvat, deținut în condițiile legii; certificatul de înmatriculare în original; plăcuțele cu numărul de înmatriculare; cartea de identitate a autovehiculului în original; certificatul de atestare fiscală; certificatul de radiere, în trei exemplare; actul de identitate al solicitantului în original.

În cazul persoanelor juridice, se vor aduce documentele care să ateste dobândirea personalității juridice, denumirea și sediul, sub formă de copie, dar și împuternicirea reprezentantului legal al acestora.

Citit 3486 ori Ultima modificare Luni, 20 Februarie 2023 11:33

2 comentarii

  • postat de Dumitru
    Luni, 20 Februarie 2023 14:55
    95.76.59.***
    "original si copie" - atentie la legea privind copiile de pe documentele eliberate institutional!
    0
    0
  • postat de Dumitru
    Luni, 20 Februarie 2023 14:52
    95.76.59.***
    Sau cu ceva banuti (200-300 RON la nivelul anului 2021) se face delegare la notar pentru un prestator de servicii "acte auto"! Predarea la centre REMAT poate aduce radierea de la Politie, fara necesitatea prezentei la serviciul de inmatriculari/radieri.
    Cu certificatul de radiere (se primesc trei
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.