Cum pot fi repornite bateriile auto descărcate? Iată cum să readuci la viață mașina!

Cum pot fi repornite bateriile auto descărcate? Iată cum să readuci la viață mașina!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Bateria auto este o componentă a mașinii care se poate descărca din foarte multe motive. De la faptul că lași farurile pornite sau ușile deschise până la vremea rece sau probleme electrice, bateriile auto îți pot pune bețe în... "roate" în cele mai neașteptate momente.

Pentru a fi un șofer responsabil, este necesar să fii pregătit pentru orice situație, oricât de neplăcută ar fi aceasta. Când vine vorba despre baterii auto, trebuie întotdeauna să știi cum să le readuci la viață, mai ales dacă s-au defectat atunci când te afli la mare distanță de casă sau de un loc în care trebuie să ajungi neapărat.

Desigur că, odată ce a rămas fără baterie, vehiculul va trebui dus într-un service specializat, pentru ca un profesionist să se ocupe de această problemă. Însă, pe moment, poți lua măsuri pentru a reuși să îți continui drumul, până reușești să apelezi la servicii de reparații pentru mașini. Iată care este cea mai la îndemână metodă de a reporni bateriile auto!

Găsește o mașină care are bateria încărcată și un set de cabluri de pornire. Acestea trebuie să fie suficient de lungi pentru a ajunge de la bateria automobilului funcțional la bateria ta descărcată. Apoi, poziționează cealaltă mașină cât mai aproape de a ta, astfel încât cele două baterii auto să fie cât mai apropiate.

Identifică borna pozitivă (+) și borna negativă (-) de pe bateria descărcată. După ce te-ai asigurat că ambele mașini sunt oprite și cheile sunt scoase din contact, găsește bornele. Ele ar trebui să fie marcate cu semnele „+” și „-” sau pot fi de culori diferite. Borna pozitivă este de obicei roșie, iar borna negativă este neagră.

Conectează cablurile. Un capăt al cablului roșu trebuie conectat la borna pozitivă a bateriei descărcate, iar celălalt capăt la borna pozitivă a bateriei încărcate. Apoi, conectează un capăt la cablului negru la borna pozitivă a bateriei încărcate și celălalt capăt la o parte metalică a motorului sau caroseriei mașinii rămase fără baterie, cât mai aproape de motor.

Pornește motorul mașinii tale. Mai întâi, pornește mașina celui care te-a ajutat și așteaptă câteva minute până la pornirea vehiculului tău. Dacă nu pornește imediat, lasă mașina celeilalte persoane să funcționeze în continuare pentru a permite bateriei descărcate să se încarce. După ce ai pornit mașina, este recomandat să conduci timp de cel puțin 15-20 de minute.

Procesul de repornire a unei baterii nu este foarte complicat, însă este nevoie de multă atenție. După o astfel de situație, prezintă-te cât mai rapid la un service auto, pentru că este posibil să fie nevoie de înlocuirea bateriei. În acest caz, nu trebuie decât să intri pe automag.ro și să achiziționezi produsul potrivit pentru mașina ta. Nu îți face griji, ai la dispoziție o gamă extinsă de baterii auto, pentru orice model de vehicul.

Așadar, cunoașterea procesului de repornire a unei baterii descărcate este crucială pentru orice șofer. Fii responsabil și învață să te descurci în situații de criză, pentru a depăși momentele neplăcute care pot apărea oricând în viața unui posesor de permis auto!

(P) 

Citit 612 ori Ultima modificare Luni, 19 Iunie 2023 15:34