Începe sesiunea de validare a dealerilor auto şi REMAT-urilor din Programul Rabla 2013

Începe sesiunea de validare a dealerilor auto şi REMAT-urilor din Programul Rabla 2013
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sesiunea de depunere şi validare a dosarelor colectorilor şi dealerilor auto din Programul Rabla 2013 se deschide miercuri, termenul pentru depunerea dosarelor la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) fiind data de 23 mai 2013.

Condiţiile de participare la Programul Rabla 2013, precum şi documentele pe care trebuie să le depună colectorii şi producătorii/dealerii auto pot fi găsite în Ghidul de finanţarea Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, ce va fi disponibil, de miercuri, pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu (www.afm.ro), la secţiunea aferentă programului. Termenul limită de depunere a dosarelor de validare este 23 mai 2013.

Lista producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor autorizaţi să participe în anul 2013 la Programul Rabla, precum şi cea a operatorilor economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz (REMAT-uri) vor fi publicate pe site-ul AFM.

20 de mii de tichete disponibile

În acest an, Administraţia Fondului pentru Mediu va emite 20.000 de tichete pentru Programul Rabla, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice şi 3.000 de tichete pentru instituţiile publice. Valoarea unui tichet este de 6.500 de lei, faţă de 3.800 lei cât valora în 2012.

Pe de altă parte, în cadrul programului deschis în acest an, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, faţă de trei tichete câte puteau fi utilizate în anii anteriori.

Programul Rabla 2013 se va desfăşura într-o singură etapă, iar termenul limită în care tichetele vor fi acceptate la achiziţionarea unui nou autovehicul este 20 noiembrie.

Repartizarea tichetelor valorice nu va fi egală în fiecare judeţ, ci se va realiza în funcţie de numărul maşinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judeţene, conform statisticilor realizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Poliţiei Române.

Bugetul prevăzut în acest an pentru Programul Rabla este de 135 milioane lei.

Citit 4179 ori Ultima modificare Joi, 16 Mai 2013 15:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.