Cei ce MODIFICĂ KILOMETRAJUL maşinilor ar putea primi o pedeapsă de până la 5 ani de ÎNCHISOARE

Cei ce MODIFICĂ KILOMETRAJUL maşinilor ar putea primi o pedeapsă de până la 5 ani de ÎNCHISOARE
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un proiect de lege depus de un grup de parlamentari PNL propune închisoare de la 2 la 5 ani pentru săvârșirea înșelăciunii în legătură cu date sau caracteristici ale vehiculelor, a relatat mediafax.ro.

„Prin date sau caracteristici ale vehiculelor se înţelege: elementele de identificare, provenienţa, modificările şi intervenţiile, inclusiv asupra odometrului, istoricul reviziilor, reparaţiilor şi accidentelor rutiere în care a fost implicat vehiculul. Fapta constituie infracţiune independent de diligenţa depusă de persoana care devine titular de drepturi asupra vehiculului”, scrie în proiectul legislativ.

Astfel se urmărește descurajarea vânzărilor de vehicule second-hand ale căror date sau caracteristici sunt trucate sau nereale. Un alt efect ar fi creșterea siguranței pe drumurile publice.

„În aceste cazuri particulare interesul principal al statului este de a asigura siguranţa circulaţiei, în timp ce interesul secundar este cel de a-l proteja pe cel înşelat”, susțin inițiatorii proiectului.

Sursa foto: 4tuning.ro

Citit 4067 ori Ultima modificare Vineri, 15 Ianuarie 2016 02:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.