Sicrie pe roţi în traficul din Galaţi. Ce spun inspectorii RAR despre starea maşinilor

Sicrie pe roţi în traficul din Galaţi. Ce spun inspectorii RAR despre starea maşinilor
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În urma controalelor făcute în judeţul Galaţi în cursul anului trecut, inspectorii Registrului Auto Român au decretat că peste 70 la sută din numărul maşinilor verificate aveau defecţiuni care puneau în pericol siguranţa rutieră. Peste 120 de şoferi şi-au pierdut permisele, pentru că au fost neglijenţi cu maşinile pe care le conduceau.

1.355 este numărul autovehiculelor de diferite tipuri care au trecut anul trecut prin filtrele verificărilor făcute de inspectorii Registrului Auto Român (RAR) în colaborare cu Poliţia Rutieră. De la motociclete la autoutilitare de mare tonaj, au fost trase pe dreapta acele vehicule care, la o primă vedere, prezentau indicii serioase că ar fi avut deficienţe de ordin tehnic, iar verificările specialiştilor au confirmat, în cea mai mare parte, aceste bănuieli. Cel mai frecvente nereguli au vizat sistemele de frânare, direcţie, instalaţia electrică şi de semnalizare sau starea caroseriei şi a pneurilor.

„În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 16,61 la sută, respectiv 225 dintre vehiculele controlate, prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecţiunilor majore la sistemul de frânare şi la direcţie. Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor şi remorcilor oprite, 70,7%  au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere”, precizează Roxana Chircu, purtător de cuvânt al Registrului Auto Român.

În cazul a peste 12 la sută din totalul vehiculelor controlate, inspectorii au constat că acestea depăşeau nivelul maxim admis de emisii poluante, în timp ce puţin peste trei procente este reprezentat de maşinile care nu aveau ITP-ul la zi. Drept consecinţă a constatărilor în trafic, 158 de şoferi au fost amendaţi, 125 au rămas temporar fără permisele de conducere, iar 622 au fost nevoiţi să predea certificatele de înmatriculare cu obligativitatea de a-şi repara maşinile de la trece mai apoi pe la RAR pentru a fi repuşi în dreptul de a circula.

Citit 7255 ori Ultima modificare Marți, 09 Aprilie 2019 15:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.