Finalizarea activităților din cadrul proiectului intitulat: ”ÎMBUNĂTĂȚIREA COMPETITIVITĂȚII PRIN CREȘTEREA PRODUCTIVITĂȚII MUNCII ÎN CADRUL BRAD GLASS S.R.L., ÎN SECTORUL COMPETITIV AL PRELUCRĂRII ȘI FASONĂRII STICLEI PLATE”

Finalizarea activităților din cadrul proiectului intitulat: ”ÎMBUNĂTĂȚIREA COMPETITIVITĂȚII PRIN CREȘTEREA PRODUCTIVITĂȚII MUNCII ÎN CADRUL BRAD GLASS S.R.L., ÎN SECTORUL COMPETITIV AL PRELUCRĂRII ȘI FASONĂRII STICLEI PLATE”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

BRAD GLASS S.R.L., în calitate de Beneficiar, a derulat în perioada 15.05.2017 – 28.02.2019, proiectul intitulat: “ÎMBUNĂTĂȚIREA COMPETITIVITĂȚII PRIN CREȘTEREA PRODUCTIVITĂȚII MUNCII ÎN CADRUL BRAD GLASS S.R.L., ÎN SECTORUL COMPETITIV AL PRELUCRĂRII ȘI FASONĂRII STICLEI PLATE”, cod SMIS 114828. Acest proiect a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 2: – “Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici si mijlocii”, Prioritatea de Investiții 2.2: – „Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor”.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 6.893.367,74 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 3.532.452,10 lei.

Obiectivul general al proiectului de investiție vizează îmbunătățirea competitivității prin creșterea productivității muncii în cadrul BRAD GLASS S.R.L., în sectorul competitiv al prelucrării și fasonarii sticlei plate.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  1. - diversificarea și extinderea capacității avansate de producție din municipiul Galați, prin creșterea sortimentației și a volumului de produse și, respectiv, optimizarea productivității muncii în domeniul de activitate al societății 2312 – Prelucrarea si fasonarea sticlei plate;
  2. - creșterea puterii comerciale de negociere a societății și a expunerii sale în mediul internațional, în legătură cu activitatea avansată de producție desfașurată în domeniul prelucrării și fasonarii sticlei plate (2312);
  3. - dezvoltarea notorietății întreprinderii drept promotoare a spiritului antreprenorial și a ideilor noi în sectorul competitiv al prelucrării și fasonării sticlei plate (2312).

La finalul perioadei de implementare a proiectului s-au obținut următoarele rezultate:

- dotarea activității productive cu echipamente performante, software pentru optimizarea producției, două sisteme de eficientizare energică, unul bazat pe panouri solare pentru preparare apa calda menajera (ACM), iar un alt sistem bazat pe panouri solare pentru iluminatul interior cu lămpi LED, în acord cu diversificarea şi creşterea capacităţii de producţie, inovarea de produs şi de proces, urmărită prin fluxul tehnologic, astfel modernizat;

- obținerea la nivelul activităţii productive – 2312, a diverselor certificări, de produs/proces de producție și de sisteme de management, cât și a unei mai bune vizibilități la nivel internațional, a unității de prelucrare și fasonare a sticlei plate;

- îndeplinirea tuturor obligațiilor asumate prin contractul de finanțare, cu abordarea celor mai bune practici și a unui standard înalt de expertiză în cele 3 domenii de gestiune a proiectului: management de proiect, inclusiv proceduri de achiziții, informare și publicitate și auditul financiar al cheltuielilor.

Totodată, ca urmare a implementării proiectului au fost create 5 locuri de muncă noi, dintre care un post a fost dedicat unei persoane defavorizate.

De asemenea, proiectul are un rol important în mediul de afaceri local, ca model investițional de bune practici al BRAD GLASS S.R.L., în mod deosebit ca promotor al unor noi abordări productive la nivelul pieței aferentă CAEN 2312, dar și ca un model de afaceri replicabil de către producătorii similari din piață.

Locul de implementare: REGIUNEA DE DEZVOLTARE SUD-EST, jud. Galaţi, mun. Galaţi, DN 2B, Km 6, nr. 30, Zona Tirighina.

Date de contact beneficiar: Adresa poștală: mun. Galați, str. Anghel Saligny nr. 157, bl. I4A, sc. 4, ap. 52,

cod postal 800239, jud. Galaţi, România, Persoana de contact: BRAD MARIAN PETRICĂ - Administrator,

Telefon: 0741.066.165, Fax: 0236.334.223, E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

www.inforegio.ro | facebook.com/inforegio.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

(P)

Citit 2763 ori Ultima modificare Marți, 26 Februarie 2019 16:09