Lansarea proiectului ”Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare clădire, în vederea înfiinţării unui centru social multifuncţional integrat pentru persoane vârstnice, comuna Munteni, judeţul Galaţi”

Lansarea proiectului ”Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare clădire, în vederea înfiinţării unui centru social multifuncţional integrat pentru persoane vârstnice, comuna Munteni, judeţul Galaţi”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

UAT COMUNA MUNTENI, în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare clădire, în vederea infiinţării unui centru social multifuncţional integrat pentru persoane vârstnice, comuna Munteni, judeţul Galaţi”, cod MySMIS 117294, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8: ”Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale”, Prioritatea de investiţii 8.1: “Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local reducând inegalitaţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluzinea socială prin îmbunătaţirea accesului la serviciile sociale, culturale şi de recreare, precum şi trecerea de la servicii instituţionale la serviciile prestate de colectivitaţile locale”.

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Est, în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului este de 2.217.085,85 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de 2.172.048,33 lei.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă cresterea gradului de acoperire cu servicii sociale pentru grupul vulnerabil „persoane vârstnice” şi îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de sănătate şi sociale la nivelul judeţului Galaţi, în particular la nivelul localitaţii Munteni, prin dezvoltarea în aceasta localitate a unui Centru Social Multifuncţional Integrat, fără componenta rezidenţială, alcătuit din centru de zi, care să ofere acces la servicii sociale pentru persoanele vârstnice din localitate, beneficiari unici, cuantificaţi în număr de 300 persoane, până în anul 2023.

Obiective specifice ale proiectului:

  • reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea imobilului situat în satul Ţigăneşti, comuna Munteni, judeţul Galaţi ce va reprezenta sediul Centrului Social Multifuncţional Integrat;
  • conştientizarea persoanelor vârstnice asupra importanţei îmbătrânirii active, asumarea unui rol activ în societate şi un mod de viaţa autonom pentru prevenirea şi limitarea situaţiilor de dificultate şi vulnerabilitate, care pot duce la marginalizare sau excluziune socială, în cadrul unei campanii extinse la nivelul intregii comunităţi.

Durata de implementare a proiectului este de 39 luni: respectiv de la data 15.08.2017 până la data 30.10.2020.

Date de contact: UAT COMUNA MUNTENI

Adresă: Localitatea Munteni, Str. Mihai Viteazul, nr. 31, judeţul Galaţi

Persoană de contact: OPREA DANUT

Telefon: 0724956328, E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020

www.inforegio.ro | facebook.com/inforegio.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

(P)

Citit 4269 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Aprilie 2019 16:36