Spectaculos! Podul peste Dunăre, înălțime record în România (VIDEO)

Spectaculos! Podul peste Dunăre, înălțime record în România (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că a început operaţiunea de ridicare a platformei de lucru la Podul suspendat peste Dunăre, care va uni Galațiul și Brăila de malul tulcean al fluviului.

Turnurile de susţinere a celor două cabluri, construite pe cele două maluri ale Dunării sunt deja gata şi au o înălţime de 192 metri, fiind cele mai înalte construcţii din România.

Calea de rulare a podului va fi formată din 80 de segmente de tablier, fiecare cu o lungime de 25 de metri și o greutate de 250 tone.

Cablurile cu ajutorul cărora se va realiza suspendarea podului au o greutate de peste 6.700 tone, sunt produse de o companie japoneză şi au o garanţie de 120 de ani.

Licitaţia pentru realizarea Podului suspendat peste Dunăre a fost câştigată, în ianuarie 2018, de asocierea a două firme - una din Italia şi cealaltă din Japonia, iar contractul prevede ca lucrarea să se finalizeze în 2023.

Pentru acest obiectiv au fost alocate fonduri europene în valoare de aproximativ 363 de milioane de euro, bani care vor fi folosiţi atât pentru construirea podului, cât şi pentru realizarea drumurilor de legătură.

Podul suspendat peste Dunăre va avea o lungime de aproape 2 kilometri și este cea mai mare lucrare de infrastructură din România din ultimii 30 de ani. 

La momentul finalizării, va fi al treilea pod din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale şi al lungimii.

Citit 7547 ori Ultima modificare Joi, 20 Mai 2021 20:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.