LANSAREA PROIECTULUI „Inființare centru comunitar integrat în comuna Priponești, județul Galați”

LANSAREA PROIECTULUI „Inființare centru comunitar integrat în comuna Priponești, județul Galați”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

COMUNA PRIPONEȘTI, în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „Inființare centru comunitar integrat în comuna Priponești, județul Galați”, cod MySMIS 140636, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 - Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, Prioritatea de investiții 8.1 – Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate, promovând incluziunea socială prin accesul la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunităţi.

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Est, în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului este de 1.138.781,26 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de 468.739,44 lei, finanțare nerambursabilă alcătuită din: FEDR 334,813.89 lei, respectiv Bugetul National: 133,925.55 lei.

Obiectivul general al proiectului este creșterea accesului la serviciile de asistență medicală, sociale și educaționale a persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile, prin înființarea unui centru comunitar integrat care să furnizeze servicii integrate pentru persoane aflate în somaj, copii, tineri, adulți/parinți si vârstnici.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt reprezentate de:

  1. Crearea cadrului necesar pentru creșterea nivelului de integrare socială a persoanelor vulnerabile din comuna Priponești, prin înființarea centrului comunitar integrat.

  2. Consolidarea și îmbunătățirea asistenței sociale/medicale/educaționale la nivelul comunei Priponești.

  3. Îmbunătățirea calității vieții prin furnizarea de servicii sociale/medicale/educaționale adaptate nevoilor persoanelor din grupurile vulnerabile.

Durata de implementare a proiectului este de 39 luni: respectiv de la data 01.05.2020 până la data 31.07.2023.

Informaţii suplimentare se pot obţine la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. , responsabil proiect: LUCIAN BORZA.

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020

www.inforegio.ro | facebook.com/inforegio.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

(P)

Citit 2504 ori Ultima modificare Marți, 14 Decembrie 2021 21:10