Lansarea proiectului „Creșterea competitivității societății PALMEX CM SRL prin achiziție de echipamente”

Lansarea proiectului „Creșterea competitivității societății PALMEX CM SRL prin achiziție de echipamente”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

PALMEX CM SRL, în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „Creșterea competitivității societății PALMEX CM SRL prin achiziție de echipamente”, cod MySMIS 137665, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2: „Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiţii 2.2: “Sprijinirea creării și extinderii capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor”.

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud - Est, în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului este de 9.671.322,78 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de 4.809.975,18 lei.

Obiectivul general al proiectului este consolidarea poziției pe piață a PALMEX CM SRL într-un domeniu competitiv identificat în Strategia Națională de Competitivitate și Planurile de Dezvoltare Regională, și anume în Fabricarea echipamentelor de ridicat și manipulat, obiectiv ce se încadrează în obiectivul general al POR.

Obiectivele specifice ale proiectului vizează:

  1. Diversificarea gamei de produse care vor fi fabricate de către societate și anume piese și subansamble pentru echipamentele de ridicare și manipulare (grinzi pentru podurile rulante monogrindă, grinzi pentru podurile rulante bigrindă, căi de rulare și alte instalații de ridicat).

Acest obiectiv este realizabil prin achiziția a 13 echipamente de producție, a unui activ necorporal, produs software necesare pentru etapa de proiectare, a unui stalp fotovoltaic și a 3 europubele cât și a certificării de produse noi, implementării de standard de calitate și participării la activități de internaționalizare.

  1. Diversificarea gamei de produse prin noi procese care nu au mai fost aplicate de către societate, specifice fabricării de echipamente de ridicat și manipulare (grinzi pentru podurile rulante monogrindă, grinzi pentru podurile rulante bigrindă, căi de rulare și alte instalații de ridicat).

Acest obiectiv este realizabil prin achiziția a 13 echipamente de producție, a unui activ necorporal, produs software necesare pentru etapa de proiectare, a unui stâlp fotovoltaic și a 3 europubele cât și a certificării de produse noi, implementării de standard de calitate și participării la activități de internaționalizare.

Durata de implementare a proiectului este de 43 luni (01.04.2020 30.10.2023).

Proiectul se implementează în Municipiul Galați, Calea Prutului nr. 11, lot 2, construcția C15-C28 - hala PM, având nr. cadastral 18297-C15.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la: Palade Florin, administrator, tel/fax/email 0733533110 / - / Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

www.inforegio.ro | facebook.com/inforegio.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

(P)

Citit 1724 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Ianuarie 2022 00:08