Proiectanți pentru renovarea Teatrului Dramatic

Proiectanți pentru renovarea Teatrului Dramatic
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Doi ofertanți - Arhidesign GS și Be Home Concept - își dispută contractul de proiectare pentru renovarea integrată a Teatrului Dramatic "Fani Tardini" din Galați. Suma pusă în joc la licitație se ridică la 523.899 de lei fără TVA, contractul urmând să fie atribuit pe criteriul "cel mai bun raport calitate-preț".

Așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", Primăria municipiului Galați a semnat în vara anului trecut contractul de finanțare pentru renovarea integrată a clădirii Teatrului Dramatic. Este vorba despre un contract în valoare de 15.103.631 de lei fără TVA, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Numai că valoarea totală a investiției a fost calculată la 30.082.557 de lei, iar durata de realizare este estimată la 24 de luni.

Clădirea monument istoric care găzduiește Teatrul Dramatic a fost construită în perioada 1933-1940, iar acum prezintă degradări pronunțate ale structurii de rezistență, fisuri și o izolație termică defectuoasă. Tocmai de aceea are nevoie de lucrări ample: consolidarea structurii de rezistență, restaurarea fațadelor, acoperișurilor și a elementelor decorative, urmând să fie refăcute cele distruse ori dispărute. Pe lângă izolarea termică a fațadelor, termoizolarea terasei și înlocuirea rețelei de distribuție a agentului termic pentru încălzire, ar urma să fie instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice, precum și înlocuirea totală a instalațiilor. Pentru punerea lor în operă este, însă, nevoie de proiectanți.

Citit 1578 ori Ultima modificare Joi, 30 Martie 2023 07:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.