Microbuze electrice pentru trei comune din nordul județului

Microbuze electrice pentru trei comune din nordul județului
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Trei microbuze electrice, achiziționate cu fonduri europene din Planul Național de Redresare și Reziliență, vor ajunge în nord-estul județului, pentru a transporta elevi. Achiziția se realizează în cadrul unui parteneriat între comunele Suceveni, Vlădești și Bălăbănești.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, contractul a fost atribuit firmei Pacific Tur, cu "cel mai bun raport calitate-preț". Valoarea finală a contractului este de 2.970.000 de lei fără TVA.

Primarul comunei Suceveni, Marian Mitrofan, ne-a explicat de ce sunt necesare aceste mijloace de transport moderne: "Încă din 2016 am început această acțiune de transport școlar, cu doi elevi. Acum avem 18 elevi pe care îi transportăm zilnic la liceul din Târgu Bujor și în felul acesta am scăzut abandonul școlar aproape la zero. Este un lucru bun pentru comunitate și pentru copiii noștri care își continuă studiile.

În mediul rural, părinții nu au bani și așa se ajunge ca doar doi din zece elevi să-și continue studiile după ce termină opt clase. Pentru că le-am asigurat transportul, nu avem niciun elev care să termine clasa a VIII-a și să nu-și continue studiile".

Citit 2790 ori Ultima modificare Marți, 24 Octombrie 2023 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.