Înființare Centru de zi de asistență și recuperare, în comuna Tulucești, județul Galați

Înființare Centru de zi de asistență și recuperare, în comuna Tulucești, județul Galați
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

 

Comunicat de presă

 

„Înființare Centru de zi de asistență și recuperare, cu echipa mobilă de îngrijire la domiciliu, cu o capacitate totală de 75 de locuri, în comuna Tulucești, județul Galați”

 „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

U.A.T. COMUNA TULUCEȘTI, în calitate de beneficiar, anunță semnarea contractului de finanțare nr. 2017/13.11.2023 pentru implementarea proiectului „Înființare Centru de zi de asistență și recuperare, cu echipa mobila de îngrijire la domiciliu, cu o capacitate totală de 75 de locuri, în comuna Tulucești, județul Galați”, nr. proiect C13-I4.135.

Proiectul este finanțat prin Planul National de Redresare si Reziliență, Componenta C13: Reforme sociale, Investiția I4. Crearea unei rețele de centre de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice.

Beneficiarul investiției: COMUNA TULUCEȘTI

Titlu apel: PNRR/2023/C13/MMSS/I4. Centre de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice Obiectivul general al proiectului este de a a preveni declinul funcțional al persoanelor în vârstă din comuna

Tulucești, județul Galați și creșterea accesului acestora la cerințele și nevoile sociale prin înființarea unui centru de zi și asistență cu o capacitate totală de 75 de persoane.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  • Realizarea unei clădiri performanțe energetic – cu un consum de energie aproape cu zero, în acord cu prevederile Planul Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice 2021-2030 și cu Legea nr. 372/2005, Republicată, privind performanța energetică a clădirilor; construcția va avea o capacitate totală de 75 de persoane.
  • Dotarea centrului de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice al Comnuei Tulucești conform standardelor minime de calitate privind acordarea serviciilor sociale.
  • Acordarea serviciilor sociale în cadrul Centrului de zi de Asistență și Recuperare cu o lună înainte de finalizarea perioadei de implemengtare a proiectului.

Valoarea totală a proiectului este de 7.479.199,48 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 7.261.899,48 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 30 de luni, calculate de la data semnării Contractului de finanțare, respectiv de la data 13.11.2023 până la data 13.05.2025.

Date de contact

PRIMARIA COMUNEI TULUCEȘTI, PRIMAR PETRICĂ BRATU

Strada Primăriei, nr. 12

Telefon : 0236345007

E-mail : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

„Apel de proiecte gestionat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale finanțat din fonduri europene prin Plnaul Național de Redresare și Reziliență al României și din fonduri naționale”

(P)

Citit 795 ori Ultima modificare Vineri, 08 Decembrie 2023 10:21