Comunicat de presă - „ IDEMA-Integrare Durabilă prin educație, mediere și antreprenoriat a tinerilor din regiunea de Sud-Est”

Comunicat de presă - „ IDEMA-Integrare Durabilă prin educație, mediere și antreprenoriat a tinerilor din regiunea de Sud-Est”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

 

12.12.2023

 

Centrul de Consultanță si Studii Europene SRL  si Agenția Judeteană pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați au derulat în regiunea Sud-Est a țării, începând cu data de 01.09.2021, proiectul „ IDEMA-Integrare Durabilă prin educație, mediere și antreprenoriat a tinerilor din regiunea de Sud-Est” POCU/908/1/3/150494.

Obiectivul general al proiectului a fost îmbunătățirea nivelului de competențe pentru 532 de tineri NEETs din regiunea de Sud-Est. Acest obiectiv a fost atins prin acordarea de pachete integrate și personalizate, adaptate nevoilor, competențelor și intereselor tinerilor, ținând cont de rezultatul profilării realizate de Serviciul Public de Ocupare și de nevoile reale ale angajatorilor de pe piața muncii.

Rezultatele obținute prin implementarea proiectului se concretizează in finalizarea a 70 programe de formare din care 32 sesiuni TIC si 38 cursuri de calificare si specializare. 460 persoane din grupul ținta al proiectului au un loc de muncă, urmare a sprijinului oferit in cadrul proiectului.

Proiectul a avut un impact pozitiv asupra regiunii prin finanțarea din fonduri europene a 31 IMM-uri înființate și crearea a 40 locuri de muncă pe domenii diversificate, contribuind astfel la creșterea gradului de ocupare și reducerea numărului de șomeri.

În data de 13.12.2023 va avea loc conferința de închidere a proiectului. La eveniment vor participa reprezentanți ai Centrului de Consultanță și Studii Europene SRL si Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați, beneficiari ai proiectului, parteneri locali și alte persoane interesate.

Conferința va oferi o platformă pentru prezentarea rezultatelor obținute pe parcursul proiectului, împărtășirea experiențelor și discuții despre viitoarele inițiative destinate creșterii și dezvoltării tinerilor în regiunea noastră.

Pentru informații suplimentare și confirmări de participare la conferința de închidere vă rugăm să contactați:

Centrul de Consultanță și Studii Europene SRL

Gheorghiu Laura – Manager proiect

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

si

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați

Bran Violeta – Coordonator partener

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Valoarea totală a proiectului: 17.366.438,78 lei

 

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

 

 

(P)

Citit 864 ori Ultima modificare Marți, 19 Decembrie 2023 09:16