COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

                             Data: 21.12.2023

 

Finalizarea proiectului „Îmbunătățirea serviciilor recreative și a spațiilor publice, prin construire Centru de tineret și amenajare Parc în oraș Tîrgu Bujor, județul Galați”

 

Orașul Târgu Bujor, cu sediul în Strada General Eremia Grigorescu, nr. 105, Județul Galați, având cod fiscal: 4393204, reprezentată legal prin domnul Primar – Ion Andone în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea proiectul „Îmbunătățirea serviciilor recreative și a spațiilor publice, prin construire Centru de tineret și amenajare Parc în oraș Tîrgu Bujor, județul Galați”, cod MySMIS 125564.

Proiectul a fost implementat în baza contractului de finanțare nr. 5604/24.06.2020 încheiat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud – Est, în calitate de Organism Intermediar, fiind finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 13 – „Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiții 9b - „Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare”, Obiectivul specific 13.1 – „Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România”.

Durata de implementare a proiectului este de la data 01.08.2018 până la data 31.12.2023, valoare totală fiind de 7.593.972,76 lei, finanțarea nerambursabilă fiind de 7.442.093,30 lei, din care 6.454.876,89 lei din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat îmbunătățirea calității serviciilor recreative și de a oferi posibilitatea de a petrece un timp liber de calitate prin înființarea unui centru de tineret și prin amenajarea unui parc în orașul Târgu Bujor, din județul Galați, Regiunea de Dezvoltare Sud-Est.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

OS1: Creșterea numărului beneficiarilor serviciilor recreative din orașul Târgu Bujor și a satelor arondate acestuia.

OS2: Realizarea unui Centru de tineret pentru copii și tineri cu vârste cuprinse între 6 și 24 de ani, prin demolarea construcției existente în vederea asigurării unui mediu propice.

OS3: Modernizarea spațiilor publice urbane, respectiv modernizarea unui parc.

                Astfel, în urma implementării proiectului au fost obținute rezultatele asumate privind creșterea numărului beneficiarilor serviciilor recreative din orașul Târgu Bujor și a satelor arondate acestuia prin realizarea unui Centru de tineret pentru copii și tineri cu vârste cuprinse între 6 și 24 de ani, prin demolarea construcției existente în vederea asigurării unui mediu propice și prin modernizarea spațiilor publice urbane, respectiv modernizarea unui parc.

                În ceea ce privește impactul investiției la nivelul Orașului Târgu Bujor, îndeplinirea rezultatelor asumate, conduce la a îmbunătățire calitatea serviciilor recreative și de a oferi posibilitatea de a petrece un timp liber de calitate prin înființarea unui centru de tineret și prin amenajarea unui parc în orașul Târgu Bujor, din județul Galați, Regiunea de Dezvoltare Sud-Est.

Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0236340339 / fax 0236340561, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

(P)

Citit 1699 ori Ultima modificare Luni, 04 Martie 2024 14:56