Asociația Tehnopol, parteneriate în proiectele pentru gălățeni

Asociația Tehnopol, parteneriate în proiectele pentru gălățeni
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Asociația Tehnopol Galați și-a continuat și în 2023 misiunea de a fi un catalizator al dezvoltării economice și sociale locale, prin intermediul unor proiecte cu fonduri europene în domenii de interes pentru comunitate, precum programele de formare profesională, de stimulare a mediului de afaceri, ecologie sau de facilitare a colaborării și a schimbului de experiență la nivelul IMM-urilor.

”Asociația Tehnopol Galați a dezvoltat în mod constant parteneriate cu diverse instituții publice și private, asociații, federații, inițiind și derulând programe și proiecte naționale și internaționale.

Munca de echipă dă cele mai bune rezultate, iar în acest sens am avut o colaborare excelentă cu instituțiile partenere precum Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Galați, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Galați și nu numai, alături de care am derulat numeroase proiecte, cursuri sau seminarii de formare și informare.

Desigur, acest lucru s-a datorat și implicării și colaborării la nivelul membrilor fondatori ai asociației Tehnopol, respectiv Primăria Galați, Consiliul Județean (CJ) Galați, Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Galați”, ne-a declarat Ionuț Mocanu, directorul general executiv al Asociației Tehnopol.

Semne bune are și anul 2024, iar în acest context amintim faptul că, numai pe Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, Asociația Tehnopol a depuse opt proiecte de interes comunitar, proiecte aflate în prezent în evaluare în vederea aprobării cererilor de finanțare.

De asemenea, unul dintre cele mai interesante proiecte ale Asociației Tehnopol se anunță a fi proiectul cu accent pe temele de mediu din marile orașe ”Be Ready” – ”Strategia de reziliență, pregătire și atenuare a insulelor de căldură urbane”, pe Programul Transnațional Dunărea, un proiect în care colaborează 21 de parteneri din 12 țări din Uniunea Europeană, dar și din spațiul extracomunitar!

”Provocarea comună pe care o vor aborda cei 21 de parteneri o reprezintă insulele de căldură urbană (UHI). Valurile de căldură fără precedent din vara anului 2022 și 2023 au demonstrat nevoia acută de a consolida pregătirea și capacitatea de adaptare a societății de a face față impactului schimbărilor climatice și de a încuraja reziliența la nivel de oraș. Doar puține orașe europene au dezvoltat planuri și strategii de combatere a fenomenului insulelor de căldură urbană și ne bucurăm că municipiul Galați este unul dintre cele nouă orașe-pilot în care se vor testa aceste soluții”, a subliniat directorul general al Asociației Tehnopol.

Bugetul total al acestui proiect este aproape 2,4 milioane de euro, din care bugetul Tehnopol va fi de 80.447 euro, iar bugetul Primăriei Galați va fi de 121.873 euro.

În cadrul proiectului, orașele-pilot vor testa o serie soluții pe conceptul de așa-numita ”acupunctură verde”, prin care se iau măsuri țintite, mici, dar puternice, pentru a combate valurile de căldură. ”Acupunctura verde”, orientată în special spre intervențiile bazate pe vegetație, va fi completată și prin implementarea conceptului de ”acupunctură albă” – bazată pe suprafețe și materiale inovatoare, precum și pe ”acupunctura albastră” – bazată pe utilizarea resurselor de apă.

”E un proiect care, în final, la nivel urban, va veni cu soluții, cu noi evaluări și noi metode de evaluare și combatere a efectelor negative generate de schimbările climatice. Iar abordarea dezvoltării, testării și evaluării în comun a soluțiilor contribuie la utilizarea cât mai eficientă a expertizei partajate pentru o mai bună înțelegere a efectelor insulelor de căldură urbană (UHI) și constituirea capacității instituționale la nivel local/regional, pentru elaborarea de politici și intervenții practice”, a mai arătat directorul general al Asociației Tehnopol, Ionuț Mocanu.

Nu în ultimul rând, pe agenda viitoarelor proiecte ale Asociației Tehnopol se mai află în curs de elaborare două proiecte pe Programul Operațional România- Republica Moldova. Primul dintre ele este în colaborare cu Primăria Galați și primăria Comrat, pe teme de dezvoltare a turismului cultural,  iar al doilea, în colaborare cu Direcția de Învățământ Cahul și Școala nr.29 din Galați, are în vedere dezvoltarea serviciilor educaționale complementare de psihoterapie, consiliere emoțională și vocațională a elevilor.

Citit 2837 ori Ultima modificare Vineri, 22 Decembrie 2023 09:10

3 comentarii

  • postat de florin
    Duminică, 31 Decembrie 2023 13:48
    86.124.203.***
    Toate organizațiile care conduc Romania incepand de la Parlament,Președinție și terminind cu asociațiile de atitnatori politici gen tehnopol trebuie desființate și reorganizate!Primul pas voturi uninominale la europene!Fara liste ! Nu vreau sa mai aleg liste!Persoane!Raminem așa faliment scrie pe no
    0
    1
  • postat de bla,bla,bla...
    Vineri, 29 Decembrie 2023 06:58
    204.14.72.***
    trala , la,la.....ce bine ma simt eu bugetar la stat...bla,bla...
    0
    2
  • postat de oxigen
    Duminică, 24 Decembrie 2023 13:27
    84.117.46.***
    Ati taiat padurile tarii, in orase nu ati mai plantat , in jurul orasului nu ati plantat, pe dealurile si zonele de campie nu ati plantat si acum va plangeti de valuri de caldura si seceta. Padurea este cheia! Cat mai multi arbori! Totul sa fie impadurit !
    1
    4

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.