Încă trei blocuri din Galați au fost modernizate cu fonduri europene

Încă trei blocuri din Galați au fost modernizate cu fonduri europene
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Potrivit Primăriei Galați, blocurile G2 și G3 din cartierul Țiglina 2 și blocul C6C din cartierul I.C. Frimu au fost modernizate, în cadrul unui proiect cu fonduri europene. Este vorba despre un proiect de creștere a performanțelor energetice în cadrul căruia valoarea lucrărilor executate se ridică la 6.695.298 de lei cu TVA. Obiectivul general al proiectului a fost îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor, ceea ce conduce la reducerea consumului de energie și a emisiilor de CO2 cu peste 50 la sută.

Conform Primăriei, principalele lucrări de intervenție au vizat izolarea termică exterioară, schimbarea integrală a elementelor vechi de tâmplărie cu profile PVC și geam termoizolator triplu. De asemenea, s-au executat lucrări de izolare a conductelor de agent termic, de schimbare a corpurilor de iluminat cu lămpi economice și senzori de mișcare, s-a refăcut stratul de acoperire cu beton al armăturilor de la planșeul peste subsol, s-au instalat noi sisteme de ventilare a subsolului, precum și rampe de acces pentru persoane cu dizabilități etc.

În urma unei expertize, s-au executat și lucrări suplimentare necesare, care au vizat copertinele ce nu mai prezentau siguranță, la blocurile G2 și G3.

Citit 3124 ori Ultima modificare Marți, 27 Februarie 2024 17:40

2 comentarii

  • postat de Saab AEROMOR
    Joi, 29 Februarie 2024 14:05
    86.124.201.***
    Din fonduri europene,iar toți locatarii au de plătit timp de 10 ani aceste lucrări.Deci nu mai știu cum să îndatoreze lumea pentru a-i deposeda de apartamente.Cum achită o persoană care are pensia minimă sau salariul minim??
    41
    6
  • postat de Maxim
    Miercuri, 28 Februarie 2024 09:27
    5.13.165.***
    "lucrări de izolare a conductelor de agent termic"? Ce agent termic?
    0
    26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.