Bani pentru digitalizarea spitalelor administrate de Primărie

Bani pentru digitalizarea spitalelor administrate de Primărie
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Potrivit Primăriei Galați, proiectele pentru digitalizarea celor trei unități medicale aflate în administrare (Spitalul pentru Copii, Maternitatea și Spitalul de Psihiatrie) vor primi finanțare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. În total este vorba despre 17,7 milioane de lei (5,9 milioane de lei pentru fiecare spital).

"În principal, este vorba despre extinderea componentelor hardware ale rețelei de comunicații, de actualizarea și instalarea de software pentru rețele, pentru sisteme de securitate și instalarea de echipamente hardware etc. Implementarea acestor proiecte va contribui la îmbunătățirea și optimizarea activităților clinice, asigurând interoperabilitatea dintre diferitele aplicații medicale și facilitând accesul rapid și securizat la informații relevante pentru îngrijirea pacienților", explică autorităţile.

La spitalele administrate de Primăria Galaţi se derulează numeroase investiţii. Astfel, la Spitalul pentru Copii a fost construită deja o clădire modernă pentru primirea urgențelor, iar în curând va deveni funcțională o nouă clădire pentru ambulatoriu, în timp ce principalul corp de clădire este în modernizare. La Spitalul Clinic de Psihiatrie "Elisabeta Doamna" a fost construit un nou ambulatoriu de specialitate. La Maternitatea "Buna Vestire" sunt în plină desfășurare lucrările de relocare, reabilitare, modernizare și dotare a ambulatoriului. De asemenea, este în derulare un proiect de eficientizare energetică a clădirii.

Citit 1604 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Martie 2024 08:29

1 comentariu

  • postat de Andrei
    Sâmbătă, 16 Martie 2024 10:29
    86.121.255.***
    Faceti cursuri de instruire intai.Nu sa stea aparatura depozitata la subsol.Mai usor cu laudele.
    2
    19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.