Proiectul "Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ din comuna Folteşti" a fost scos la licitație, cu excepția articolelor de mobilier. Se vor organiza licitații pe mai multe pachete, finanțarea, în valoare de aproape 600.000 de lei, fiind obținută prin Planul Național de Redresare şi Reziliență (PNRR).
Vor beneficia de aceste dotări copiii comunei, din care 58 sunt la grădiniță și 193 la școală. Va fi dotat cu echipamente un laborator de informatică, iar echipamente digitale vor ajunge la 11 săli de clasă. Vor primi mobilier și materiale didactice 12 săli de clasă. Mobilier și materiale sportive, inclusiv echipamente digitale vor primi un cabinet de asistență psihopedagogică şi o sală de sport.
"Şcoala din Stoicani s-a ȋnchis ȋn urmă cu opt ani, din cauza numărului redus de copii din sat. Aceștia au fost mutați la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Folteşti. În acest sens, a fost achiziţionat un microbuz şcolar, iar copiii sunt transportaţi la şi de la şcoală. Această măsură, coroborată cu altele, este menită să combată abandonul școlar", ne-a informat primarul Laurențiu-Gigi Moraru.
Prin Programul Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar (PNRAS), proiect depus de Şcoala Gimnazială Nr. 1 Folteşti în 2022, în valoare de 690.000 de lei fără TVA, fiecare sală de curs a fost dotată cu table inteligente, laptopuri etc. O componentă de educație anti-bullying a generat activități remediale (pentru un grup-țintă de 53 de elevi), activități cu părinții, cursuri de formare, activități prin artă sau sportive, excursii tematice, voluntariat, concursuri etc.
Şcoala Gimnazială Nr. 1 Folteşti a luat fiinţă în anul 1890, când au fost construite două săli de clasă. În anul 1914, s-a construit a treia sală de clasă, iar în 1922 a patra sală. În anul 1961, s-a dat în folosinţă o clădire cu etaj, la nord de vechiul imobil, în centrul comunei. Mult timp, clădirea veche a fost folosită ca grădiniță, până în anul 2009, când a fost dărâmată și construită o nouă clădire cu toate utilitățile.