Amenzi de 660.000 de lei pentru muncă nedeclarată

Amenzi de 660.000 de lei pentru muncă nedeclarată
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În perioada 1 iulie – 1 decembrie 2021, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galați a efectuat 1.172 de controale, din care 679 au fost în domeniul relațiilor de muncă, iar 493 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost depistați 25 de angajatori care foloseau munca nedeclarată, pentru 39 de persoane. Inspectorii ITM au aplicat 27 de sancțiuni pentru aceste cazuri de muncă la negru sau la gri, totalul amenzilor fiind de 660.000 de lei.
Cele mai multe amenzi s-au dat pentru primirea la muncă fără încheierea unui contract individual de muncă. Au fost depistate în această situație 21 de persoane, fiind sancționați 19 angajatori cu amenzi totale de 420.000 de lei. Alți trei angajatori au fost sancționați în total cu 160.000 de lei pentru primirea la muncă a uneia sau mai multor persoane fără transmiterea elementelor contractelor de muncă în Revisal cel târziu în ziua anterioară începerii activității (10 persoane depistate). De asemenea, cinci angajatori au fost amendați cu 80.000 de lei în total, pentru faptul că unii salariați (8 la număr) lucrau în afara programului stabilit în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parțial.

Citit 3598 ori Ultima modificare Marți, 04 Ianuarie 2022 12:52

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro