Formularele anti-pandemie, transmise direct AJOFM-urilor

Formularele anti-pandemie, transmise direct AJOFM-urilor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În urma diminuării numărului de solicitări transmise de beneficiarii serviciilor de ocupare către agențiile pentru ocuparea forței de muncă, toate procedurile aferente măsurilor aplicate de ANOFM în contextul pandemiei generate de răspândirea virusului SARS-CoV-2, publicate în platforma aici.gov.ro, au fost dezactivate, informează Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Pentru accesarea în continuare a acestor măsuri, documentele necesare vor fi transmise în format electronic la adresele de e-mail ale agențiilor pentru ocuparea forței de muncă.

Formularele necesare pentru accesarea serviciilor destinate diminuării efectelor pandemiei asupra mediului economic pot fi vizualizate pe site-ul ANOFM, la secțiunea Persoane juridice/Formulare - https://www.anofm.ro/index.html?agentie=&categ=4&subcateg=12. Pentru detalii suplimentare, agenții economici din județul Galați trebuie să contacteze agenția teritorială în raza căreia au sediul social.

În altă ordine de idei, ANOFM informează că cetățenii ucraineni care doresc să muncească în România nu au nevoie de aviz de angajare pentru o perioadă de maximum nouă luni într-un an calendaristic. Ei pot cere acordarea statutului de refugiat, după care se pot înregistra în evidențele AJOFM-urilor, beneficiind astfel gratuit de măsurile de stimulare a ocupării: punerea în legătură cu angajatorii, informarea şi consilierea profesională care au ca scop furnizarea de informaţii privind piaţa muncii şi evoluţia ocupaţiilor, formarea profesională, evaluarea și recunoașterea competențelor profesionale obținute în sistem nonformal și informal etc.

Citit 5335 ori Ultima modificare Luni, 14 Martie 2022 15:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.