Viitorii liceeni gălăţeni, în căutarea unei cariere

Viitorii liceeni gălăţeni, în căutarea unei cariere
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Târgul de oferte educaționale "Cariera", în care fiecare liceu gălăţean a încercat să-i atragă pe viitorii absolvenţi ai clasei a VIII-a, s-a desfăşurat, marţi, 25 aprilie, în holul Universităţii "Dunărea de Jos".

La cea de-a XXII-a ediție a Târgului, elevii s-au îmbulzit pentru a urmări spectacolul de dans popular și pentru a lua broșuri de la cât mai multe licee. Continuarea studiilor este foarte importantă pentru elevii de clasa a VIII-a și de aceea fiecare dintre cei prezenţi a încercat să se orienteze spre specializările pe care şi-ar dori să se axeze în viaţă. Majoritatea elevilor aflaţi la final de gimnaziu știau exact ceea ce îi interesează, dar am întâlnit şi copii stresați, care ne-au spus că sunt îngrijorați de notele pe care le vor obţine la examene.

Liceele gălăţene au fost reprezentate la târg de elevi de clasa a XII-a sau de profesori ai instituţiilor respective. Fiecare liceu s-a pregătit cu standuri, unde au avut loc demonstraţii practice şi li s-au oferit informaţii celor interesaţi. În cadrul evenimentului a avut loc și o tombolă, cu premii pentru viitorii liceeni.

Am întrebat câțiva elevi despre ceea ce vor să facă în viitor și la ce liceu şi-ar dori să-şi continue studiile.

Calistrat Ioana, 14 ani: "Nu știu dacă voi ajunge la liceul la care îmi doresc, dar sper din tot sufletul. Sunt îngrijorată de nota pe care o voi lua la examen. Vreau să ajung la Liceul Pedagogic și e greu să obțin o notă mare, dar voi vedea ce o să fie."

Sandu Ștefan, 15 ani: "Sunt convins că examenul va fi foarte ușor. Pot să dea orice subiect, sunt pregătit și abia aștept să văd cum e viața de liceu. Vreau să ajung la Colegiul Național «Mihail Kogălniceanu», un liceu bun, după care îmi doresc să urmez o facultate de prestigiu."

Târgul de oferte educaționale se va desfăşura joi, 27 aprilie, şi în alte trei oraşe din judeţ: Tecuci (la Casa de Cultură "Ion Petrovici"), Tg. Bujor  (la Liceul "Eremia Grigorescu") şi Bereşti (la Casa de Cultură "Ion Creangă")

Citește și Părinţii, elevii şi diriginţii, aşteptaţi la Târgul educaţional pentru absolvenţii de gimnaziu

Citit 1689 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Aprilie 2023 11:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.