184 de gălăţeni ANGAJAŢI, după Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

184 de gălăţeni ANGAJAŢI, după Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La mai bine de o lună după ce s-a încheiat Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, care a avut loc atât la Galaţi, cât şi la Tecuci, pe 25 septembrie, AJOFM Galaţi a comunicat rezultate oficiale ale acestei acţiuni.

Conform datelor trimise de instituţie, cei 100 de angajatori au pus la bătaie nu mai puţin de 1.112 locuri de muncă, însă doar 920 de şomeri au fost interesaţi să-şi caute un job. La final, din cei 332 de gălăţeni selectaţi să se prezinte la interviu, doar 184 (166 din Galaţi şi 18 din Tecuci) au fost angajaţi.

Dintre totalul acestora, cei mai mulţi, respectiv 73, sunt absolvenţi de studii liceale sau postliceale şi 45 sunt absolvenţi de învăţământ superior de lungă durată. Cei mai puţini absolvenţi care au trecut de interviu de angajare sunt persoane care au finalizat doar cursurile şcolii generale (37) şi persoane care au urmat cursurile unei şcoli profesionale sau de ucenicie (29).

Din datele AJOFM, rezultă că patronii se feresc să angajeze persoane cu dizabilităţi, foşti deţinuţi sau tineri proveniţi din centrele de plasament, chiar dacă la Bursa locurilor de muncă au fost prezenţi opt absolvenţi care se încadrează în aceste două categorii.

Citit 999 ori Ultima modificare Luni, 03 Noiembrie 2014 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.