ACTE necesare pentru RADIEREA unei MAŞINI

ACTE necesare pentru RADIEREA unei MAŞINI
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Posesorul unei maşini, care vrea să solicite radierea acesteia la Serviciul Public Comunitar Direcţia Permise şi Înmatriculări Auto, trebuie să depună un dosar cu următoarele documente: cererea de radiere, certificatul de înmatriculare, actul de identitate al solicitantului (original şi copie), plăcuţele cu numărul de înmatriculare, cartea de identitate a vehiculului (original şi copie), fişa de înmatriculare cu viza organului fiscal competent teritorial sau certificatul de atestare fiscală, certificat de radiere (trei exemplare), procura specială, autentificată de notarul public, în cazul în care documentele se depun de o altă persoana decât titularul.

În cazul persoanelor juridice, vor fi depuse şi documentele care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie (de exemplu certificat înregistrare la Registrul Comerţului), precum şi împuternicirea reprezentatului legal al acestora.

În funcţie de motivul pentru care persoana doreşte radierea autoturismul, dosarul trebuie să mai conţină şi documentul care atestă dezmembrarea, casarea sau predarea unei unităţi specializate în vederea dezmembrării (dacă este cazul), declaraţie pe proprie răspundere a titularului înmatriculării sau a moştenitorilor legali ai acestuia, din care să reiasă că vehiculul nu mai circulă pe drumurile publice şi o copie a unui document care atestă deţinerea unui garaj/teren/curte/ parcare, unde va fi depozitat vehiculul, documentul care atestă exportul vehiculului, dacă autoturismul va fi scos din România definitiv (document vamal de export/ import, document de înmatriculare în străinătate, sau alte înscrisuri oficiale străine din care rezultă exportul ori înmatricularea în străinătate), sau documentul emis de poliţie care atestă furtul în ţară sau în străinătate, dacă motivul radierii este furtul.

AFLĂ ce ACTE sunt necesare pentru PRIMA ÎNMATRICULARE a maşinii

Citit 69322 ori Ultima modificare Vineri, 15 Ianuarie 2016 02:14

5 comentarii

 • postat de Mircea
  Joi, 19 Mai 2016 14:24
  151.34.247.***
  Cum pot radia masina din Ro daca am inmatriculato in Italia,multumesc.
  0
  2
  Raportează
 • postat de niederkorn marioara
  Vineri, 04 Septembrie 2015 09:44
  213.233.64.***
  in urma unei tamponari in italia, repararea costa prea mult si as dori sa radiez masina (inmatriculata in romania), ca sa o las la demolit acolo. Masina este din 2006,are multi km parcursi si nu merita sa o repar. Cum trebuie sa procedez? ce acte i-mi sint necesare? va multumesc niederkornmariana@gmail.com
  8
  5
  Raportează
 • postat de Catalin
  Luni, 06 Iulie 2015 16:06
  85.251.40.***
  Am inscris masina in alta tara. Ce acte imi trebuiesc pentru a o radia din romania
  5
  25
  Raportează
 • postat de marin
  Joi, 05 Martie 2015 19:07
  86.123.73.***
  am vandut o masina cu acte cu tot si fara sa facem un act de vanzare -cumparare si nu mai gasim masina de 4 ani ,mentionez ca am dat declaratii la politie si am primit raspuns acasa ca daca o prinde in circulatie ii opreste actele a trecut 3ani si nimic ce este de facut??????
  0
  16
  Raportează
 • postat de eu
  Sâmbătă, 20 Septembrie 2014 16:33
  72.83.65.***
  Te doare si capul cand vezi atata birocratie ceeea ce de fapt inseamna incompetenta si proasta organizare.. Comparatia cu alte sisteme nu are rost atata timp cat suntem ultimii la toate.
  1
  23
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.