ACTE necesare pentru PRIMA ÎNMATRICULARE a maşinii

ACTE necesare pentru PRIMA ÎNMATRICULARE a maşinii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Persoanele care şi-au cumpărat un autoturism care nu a mai fost niciodată înmatriculat, din România sau dintr-un alt stat membru UE, trebuie să se prezinte la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a vehiculelor, de pe strada Domnească, numărul 102 (lângă Catedrală), cu un dosar care să conţină:

- cererea solicitantului, fişa de înmatriculare vizată la organul fiscal teritorial competent, cartea de identitate a vehiculului (original şi copie), documentul care atestă dreptul de proprietate (original şi copie), actul de identitate al solicitantului (original şi copie), copia asigurării de răspundere civilă (RCA) în termen de valabilitate, dovada plăţii taxei de înmatriculare (60 lei în cazul vehiculelor cu masa mai mică sau egală cu 3.500 kg, 145 lei în cazul vehiculelor cu masa mai mare de 3.500 kg, care se poate achita la CEC), dovada plăţii contravalorii certificatului de înmatriculare de 37 lei (se poate achita la CEC), dovada plăţii taxei pe poluare, stabilită potrivit legii (achitată la trezoreria locului de domiciliu) şi decizia de calcul eliberată de autoritatea fiscală competentă (administraţia financiară de la locul de domiciliu), ambele în original şi copie, dovada plăţii contravalorii plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, în valoare de 40 lei, pentru număr la rând, sau 85 lei, pentru număr preferenţial (se achită la ghişeu cu ocazia depunerii documentelor).

În cazul persoanelor juridice vor fi depuse documentele care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie (de exemplu, certificat de înregistrare la Registrul Comerţului), precum şi împuternicirea reprezentatului legal al acestora.

Citit 9884 ori Ultima modificare Vineri, 15 Ianuarie 2016 02:14

2 comentarii

 • postat de CI
  Luni, 15 Septembrie 2014 06:31
  5.13.236.***
  Cum se procedeaza in cazul autovehicolului care a mai fost inmatriculat in Romania ,a fost radiat si inmatriculat in strainatate si se doreste reinmatricularea in Romania ?
  0
  1
  Raportează
 • postat de un cumparator
  Duminică, 14 Septembrie 2014 09:43
  5.13.197.***
  "Putine" hartoage, "putina" birocratie !!! Oare cand vom scapa de teroarea asta ?! Bani cheltuiti, timp pierdut, alergatura de la un birou la altul, stat la coada la inspectia tehnica auto , umilinta si spaga, etc ! In occident, tranzactia se face imediat, intre cele doua parti ( vanzator/cumparator ), dupa care se merge la un birou specializat , care se va ocupa de absolut tot ce inseamna vanzare/cumparare iar seara iti trimit toate documentele acasa ! Din acel moment esti proprietar cu acte in regula, fara timp pierdut, fara bani aruncati in stanga si in dreapta, fara nervi si nu in ultimul rand, fara sa fii umilit ! Offff, spurcati "oameni" mai sunt in varful institutiilor acestei tari frumoase dar.........!!!
  0
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.