LOCURI DE MUNCĂ GALAȚI/ IATĂ ce posturi sunt disponibile
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

LOCURI DE MUNCĂ GALAȚI/ IATĂ ce posturi sunt disponibile
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ultimele date primite de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi relevă faptul că rata şomajului este într-o uşoară scădere faţă de finalul anului trecut, mai exact cu 0,01 puncte procentuale. Astfel, dacă în decembrie 2015 Galaţiul avea o rată a şomajului de 8,77 la sută şi 17.771 de şomeri înregistraţi, în 2016 s-a intrat cu doar 17.747 de şomeri şi o rată a şomajului de 8,76 la sută.

Conform directorului AJOFM Galaţi, Cezar Năstase, această scădere era una aşteptată şi benefică pentru judeţul nostru. "Odată cu venirea primăverii, au început să mai apară şi locurile de muncă, iar numărul şomerilor este de aşteptat să scadă şi în săptămânile următoare. Probabil că vom rămâne în top 10 al şomajului pe ţară, dar măcar vom ieşi din zona primelor trei. Sperăm ca investitorii să îşi întoarcă privirea şi către judeţul nostru şi să creeze locuri de muncă, pentru că forţă aptă de muncă avem", ne-a declarat Cezar Năstase.

Dintre cei 17.747 de şomeri înregistraţi, doar 2.714 primesc indemnizaţie de şomaj, în timp ce 15.033 de şomeri sunt neindemnizaţi. Din numărul total al şomerilor gălăţeni, 10.678 sunt bărbaţi, în timp ce doar 7.069 sunt femei.

Doar 59 de posturi disponibile

Ultimele statisitici ale agenţiei arată că, la momentul actual, pentru şomerii gălăţeni sunt disponibile doar 59 de posturi, oferite de aproximativ 30 de agenţi economici din judeţ. Cele mai multe sunt cele de zidar rosar-tencuitor (4 posturi), oferite de BogdanConst şi Drailcon SRL. Cei mai mulţi agenţi economici oferă câte unul sau două posturi, fie că este vorba despre agent comercial, coafor, croitor, electrician auto, frizer, lăcătuş mecanic, stivuitorist, muncitor necalificat sau maseur.

Persoanele interesate de accesarea ofertei de muncă sunt aşteptate la sediul AJOFM Galaţi, din strada Domnească nr. 191, zilnic, între orele 8,30 - 16,30.

Citit 4340 ori Ultima modificare Joi, 10 Martie 2016 18:00

1 comentariu

 • postat de Marin
  Vineri, 11 Martie 2016 11:08
  89.136.0.***
  Mai e un motiv pentru care somajul e asa mare in zona, motiv la care nimeni nu s-a gandit sau numeni nu vrea sa vorbeasca despre el, experienta necesara pentru a putea fi acceptat de o firma. In vest (cluj, timis, sibiu etc.) necesita mult mai putina experienta, sau uneori 0 experienta pentru a fi angajati, deoarece se ocupa firmele de training si angajatorul isi poate croi angajatul dupa propriile cenrinte. Uitati-va pe siteurile de job-uri sa vedeti cum in zona noastra numai alde 2 ani+ experienta necesara pentru un job banal de reprezentant de vanzari. Asta cand vine vorba de tineri, la cei de 45+ ani nici nu mai vorbim, poti sa ai experienta lu peste, greu tare gasesti de munca aici deoarece esti considerat 'batran', in vest te iau aia de acasa numai sa muncesti. Evident nu generalizez, puteti vedea si voi la targurile astea de munca de ce experienta e nevoie pentru un loc de munca absolut banal si fara prea multe responsabilitati.
  0
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.