Sute de tineri gălăţeni vor să devină POLIȚIȘTI. Care sunt cele mai căutate posturi

Sute de tineri gălăţeni vor să devină POLIȚIȘTI. Care sunt cele mai căutate posturi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

35 de posturi vacante sunt puse la bătaie pentru viitorii poliţişti din sursă externă * Toate posturile sunt în mediul rural * Ineditul examenului: fiecare candidat trebuie să îşi aleagă din start comuna unde va munci în următorii ani, dacă va fi admis


La aproape zece ani de la ultimele angajări în poliţie pe calea recrutării din sursă externă, civilii au din nou ocazia de a încerca intrarea în sistem fără a fi urmat, în prealabil, studiile vreunei şcoli pregătitoare.

Peste 1.700 de locuri de agenţi au fost puse la bătaie la nivel naţional, cu excepţia celor 200 destinate Capitalei, restul fiind pentru mediul rural. La Galaţi, 35 de funcţii de ajutor de şef de post aşteaptă să fie ocupate, oferta fiind destul de accesată, în ciuda faptului că viaţa de poliţist la ţară nu este una tocmai uşoară. Chiar dacă multe secţii unde sunt locuri se află la mare distanţă de municipiul reşedinţă de judeţ, aspiranţi sunt pentru fiecare comună, astfel examen se va susţine pentru fiecare post scos la concurs.

„În prezent, pe fiecare dintre cele 35 de posturi vizate este cel puţin un candidat, la fel ca şi la postul unde este prevăzută funcţia pentru reîncadrare”, a explicat cms. şef Cristina Tatulici, din cadrul IPJ Galaţi.

Miercuri, în jur de 300 de tineri gălăţeni îşi depuseseră cererile de înscriere la examenul de admitere.

Salariu şi stabilitate

Acestea par să fie motivele comune care i-au adus pe ei mai mulţi să-şi încerce norocul. Renunţarea la tihna vieţii civile este un preţ mic, mai cu seamă că cei mai mulţi sunt foarte tineri, încă studenţi sau proaspăt absolvenţi. Printre candidaţii care îşi aşteptau rândul ieri la Centrul Medical Judeţean pentru fişa medicală am găsit o tânără economistă, care şi-a exprimat opţiunea de a candida pe locul de la Vânători.

„Am siguranţă de sine, curaj, responsabilitate. Până acum am mai lucrat ca agent vânzări, am absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice. E ceva mult mai diferit faţă de ceea ce am învăţat şi am lucrat, dar încercăm. Mă simt pregătită să mă confrunt cu diverse situaţii dificile”, ne-a declarat Ramona Chelaru (23 ani).

Pregătit fizic şi psihologic s-a arătat şi unul dintre candidaţii de la Băleni. Cătălin Ghionea are 21 de ani şi încă nu a terminat Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Crede că are şanse la locul pus la bătaie în postul din comuna unde locuiesc părinţii săi şi se arată motivat de salariu şi de stabilitatea serviciului.

„Mă simt încrezător în mine şi în forţele mele personale. Mă ajută condiţia fizică, dar mă mai pregătesc până atunci. Psihologic sunt pregătit”, ne-a spus miercuri, tânărul, în timp ce stătea la rînd cu dosarul de candidat în mână.

Printre zecile de tineri care aşteptau ieri să le fie eliberate fişele pentru vizita medicală am găsit şi o doamnă trecută de prima tinereţe, care lucrează tot în sistemul bugetar. Anca Radu are 41 de ani, este mamă a trei copii şi lucrează ca infirmieră la Spitalul de Urgenţă. Ar da halatul pe uniformă, numai să aibă o slujbă stabilă şi mai ales mai bine plătită decât cea actuală, chiar dacă asta ar însemna să facă naveta până la Jorăşti, comuna pentru care a optat.

„Salariul mă motivează. La spital e greu, mai ales că nu am reuşit să devin asistentă. Lucrând în spital, am antrenament cu urgenţele, nu mă tem. Mă simt pregătită şi am formă fizica”, a susţinut gălăţeanca.

Candidaţii la examenul de recrutare din sursă externă pot să studieze în fiecare zi situaţia înscrierilor pe fiecare post în parte, statistica fiind actualizată la ora 16,00, într-un tabel afişat la ofiţerul de serviciu de la IPJ Galaţi, intrarea din strada Brăilei, nr. 200. Miercuri, 6 aprilie, cel mai „vânat” post era cel de la Vânători, urmat de cele de la Şendreni, Tuluceşti, Cuza Vodă şi Cavadineşti. Cele mai puţin căutate erau posturile de la Jorăşti, Drăguşeni, Cudalbi şi Rediu.

Cei care mai vor să se înscrie la concurs trebuie să ştie că o mai pot face până vineri, 8 aprilie. Cererile se mai depun joi, la Serviciul Resurse Umane, între orele 9,00 - 12,00 şi 13,00 - 15,00, iar vineri, în intervalele 9,00 - 12,00 şi 13,00 - 16,00. Pentru fişele medicale, candidaţii pot merge la Centrul Medical Judeţean până pe 15 aprilie între orele 13,00 -  şi 15,00, iar dosarele complete se depun până la aceeaşi dată, la Serviciul Resurse Umane din cadrul IPJ Galaţi, până la orele 16,00.

Citit 11530 ori Ultima modificare Vineri, 08 Aprilie 2016 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.